Sidebar Menu

Datum objave: 08. Srpanj 2022

NA DANAŠNJI DAN / Šibenčanin Dražen Petrović zapalio plamen XIV. Ljetne univerzijade, najvećeg sportskog natjecanja koje je ikada održano u Zagrebu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenčanin, Dražen Petrović na današnji dan 8. srpnja 1987. godine zapalio je veliki plamenik na stadionu u Maksimiru na svečanom otvaranju XIV. Ljetne univerzijade, najmasovnijeg sportskog natjecanja koje je ikada održano u Zagrebu i Hrvatskoj. U spektakularnom programu otvaranju igara koji je uslijedio nakon što je Dražen zapalio plamen, pred 50 000 gledatelja na maksimirskom stadionu, sudjelovalo je 12 500 izvođača, a nazočan je bio i Juan Antonio Samaranch tadašnji predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora. O tom događaju izvještavalo je 1570 novinara iz cijelog svijeta.  Zagrebačka Univerzijada smatra se najvećom sportskom manifestacijom održanom u Zagrebu i Hrvatskoj. Bila je to ujedno i najmasovnija do tada održana Univerzijada.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.