Sidebar Menu

Datum objave: 18. Srpanj 2022

SPOMENAR / Šibenski ugostitelji zatvaraju kavane i restorane zbog poskupljenja naknade autorskih prava na glazbu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zbog velikog poskupljenja autorske takse, ugostitelji u Šibeniku nakon početnog otkazivanja glazbe i već ugovorenih angažmana, počeli su zatvarati kavane i restorane. Do sada ih je zatvoreno već sedam, a najavljena su nova zatvaranja u Šibeniku i šibenskoj općini. Neki ugostitelji nastavili su s radom, ali bez glazbe, a čuđenje je izazvala vijest da su uz ugostitelje koji su zatvorili svoje radnje zbog preskupe autorske takse, stali i neki koji su svojim radnjama uopće nisu imali glazbu. Osim što ugostitelji samovoljno zatvaraju svije radnje, neke su po sili zakona zbog dugova po računu autorskih prava, zatvorili inspektori UJMA-e, Udruženja jugoslavenskih muzičkih autora.
U cilju razrješenja situacije sazvan je sastanak predstavnika UJMA-e i šibenskih ugostitelja. Uz poskupljenje autorske takse, problem su dugovi šibenskih ugostitelja prema glazbenicima, u najvećoj mjeri po prijavama pjevačica sevdalinki iz Bosne.

Šibenik, srpanj 1936.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.