Sidebar Menu

Datum objave: 12. Siječanj 2023

SPOMENAR / Šibenik osniva Front za socijalnu pomoći i borbu protiv poskupljenja. Sva djeca u školama moraju dobiti topli obrok, a trgovci koji dižu cijene bit će javno sramoćeni i bojkotirani.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Strepeći za sudbinu siromašnih Šibenčana i brinući za zdravu sutrašnjicu novih naraštaja u vremenu teške oskudice i nedostižnog poskupljenja svega, osobito hrane Zajednica Dom i škola u suradnji s udruženjem Zastava hrvatskih junaka osniva Front za socijalnu pomoći i borbu protiv poskupljenja. Prva zadaća Fronta bit će postizanje da sva djeca u šibenskim školama moraju dobiti topli obrok. Fronta odmah pokreće akciju prikupljanja tople odjeće i obuće za djecu i neimućne građane te darovnu akciju poklanjanja ogrjeva za školske učionice kako se djeca ne bi u školi smrzavala ili ne bi dolazila u školu zbog nepodnosne oledice.
Posebno odlučno i srčano Fronta će se boriti protiv poskupljenja prokušanim metodama sramoćenja i bojkota trgovaca koji podižu cijene da bi se na oskudici obogatili.
Osnivačka skupština Fronta za socijalnu pomoći i borbu protiv poskupljenja bit će održana danas u 17 sati u velikoj sali Gimnazije.

Šibenik, 12. siječnja 1941.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.