Datum objave: 26. Veljača 2023

SPOMENAR / Gradski prijevoz putnika u Šibeniku preuzima socijalna ustanova Štedna i gospodarska zadruga invalida iz Zagreba.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Štedna i gospodarska zadruga invalida iz Zagreba kao jedini ponuditelj koji se odazvao na javni natječaj, ponudila je Šibeniku preuzimanje gradskog autobusnog prijevoza putnika u gradu i okolici te zatražila koncesiju na 15 godina uz uvjet da ni jedan drugi koncesionar ne može dobiti koncesiju za bilo koju prugu.
Kao svoju vrlinu Štedna i gospodarska zadruga invalida iz Zagreba naglašava da je ona socijalna ustanova čiji je cilj da kroz zadružno privređivanje siguran, redovit i udoban prijevoz autobusima učini pristupačnim najširim slojevima pučanstva.
-Obarajući cijene, - navodi se u ponudi i zahtjevu za dodjelu koncesije – na pristupačnu razinu omogućavamo da blagodati modernog javnog prijevoza budu dostupne svima pa i najsiromašnijima.
Zagrebačka zadruga u ponudi navodi gradske autobusne poruge koje će uvesti:
Obala – Poljana – Sud – Bolnica – Baldekin i Crnica – Građan – Poljana – Sud – Željeznička stanica.

Zadruga će putnike mu Šibeniku prevoziti autobusima Mercedes-Bez s motorom od 45 konjskih snaga i 16 sjedećih mjesta, a cijenu prijevoza smanjuje Einman Sistemom, tj. vozač i kondukter su jedna osoba.

Zadruga je podnijela i zahtjev za dodjelu koncesije za autobusni prijevoz putnika na pruzi Šibenik – Skradin – Slapovi Krke te Šibenik – Drniš – Knin.

Šibenik 26. veljače 1927.

 

Iz kategorije: Spomenar