Datum objave: 03. Ožujak 2023

SPOMENAR / Šibenska gradska uprava: Ako građani ne budu pazili na potrošnju vode idemo na poskupljenja pa makar došli do toga da voda bude skuplja od vina.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenska gradska uprava pritisnuta stalnim kritikama građana i opozicije da vode nema dovoljno za sva domaćinstva, ugostiteljstvo, industriju, trgovinu i obrte, provela je iznenadni inspekcijski nadzor. Nadzornici su došli do podatka da u Šibeniku iz 9 od 10 slavina nepotrebno stalno teče voda, da se slavine u ugostiteljskim objektima ne zatvaraju ni noću, a da se u industriji te u luci pitka voda troši u velikim količinama bez potrebe tj. da u većini slučajeva teče iz točila i prolijeva se po tlu.
Izračun je pokazao da pitke vode ima više nego dovoljno za sve potrebe uz uvijet da se troši racionalno. Uočivši sve to šibenska je gradska uprava donijela uredbu o uvođenju rigoroznih mjera štednje i drastičnih kazni za potrošače koji ne paze na potrošnju. Najstroža mjera je ugradnja vodomjera ispred svih 2600 točila koliko ih ima u Šibeniku.
Gradska uprava poručuje: Ako građani ne budu pazili na potrošnju vode idemo na poskupljenja pa makar došlo do toga da voda bude skuplja od vina.

Šibenik, 3. 3. 1933.

Iz kategorije: Spomenar