Datum objave: 14. Svibanj 2023

SPOMENAR / Najveći šibenski filantrop, uvaženi gospodin Kikiriki, prodavač kikirikija na Poljani i kinu „Tesla” školuje i odjeva djecu bez roditelja u šibenskim školama.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uvaženi gospodin Borović, poznat po imenu Kikiriki i sam ubogi siromah koji skromnu zaradu namiče prodajom kikirikija šetačima na Poljani i gledateljima filmova u kinu „Tesla” odavno je poznat kao najveći gradski filantrop, uglednik koji iskazuje ljubav prema drugim ljudima i nesebično pomaže svim nevoljnima i nevoljenima. Gospodin Kikiriki danas je dao do znanja da će ove godine odjenuti i pomoći da se školuju sva djeca bez roditelja u šibenskim školama. On je za svoj naum već pridobio nekoliko krojača koji će siročadi sašiti odjeću od platna koje je nabavio gospodin Kikiriki, a čuje se da će im do zime ljetnu odjeću u zimsku pretvoriti šibenski vlasuljari koji će je fudrati viškom od izrade vlasulja. Gospodina Kikirikija slijede i neki pekari koji će svoj siročadi koju od njega dobiju na spisku, davati svaki dan po jedno pecivo.
Gospodin Kikiriki umoljava šibenske postolare da đacima siročićima poprave obuću, ali još nije pridobio ni jednoga iako od njih ne traži da rade o svom troško jerbo će sav trošak on platiti.

Šibenik 14. svibnja 1933.

Iz kategorije: Spomenar