Datum objave: 24. Svibanj 2023

SPOMENAR / U šibenskoj bolnici pacijenti leže na podu i po hodnicima. Nitko se na to zbog požrtvovnih liječnika i anđeoskog medicinskog osoblja.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenska bolnica prepuna je bolesnika iz cijele sjeverne Dalmacije. Bolesnika je dvostruko više nego što bolnica može primiti, ali se nikoga ne odbija. Pacijenti leže na podu u svim bolničkim sobama i po svim hodnicima. Stanje je nepodnošljivo, ali se nitko ne žali zbog požrtvovnih šibenskih liječnika, a ponajviše anđeoskog medicinskog osoblja koje više ni ne ide kući nego dijeli sudbinu s pacijentima kojima su prepustili i svoje prostorije.
Do navale oboljelih na šibensku bolnicu nije došlo zbog neke možebitne epidemije nego zbog sasma drugih okolnosti koje su u pohvalu Šibeniku i njegovoj banovinskoj bolnici. Uzrok navale je što nitko u sjevernoj Dalmaciji od Splita do Nina nema tako dobre liječnike i specijaliste i tako dobre ambulante da stanovništvo cijele sjeverne Dalmacije pa i mnogi Splićani u Šibeniku nalaze utočište za poboljšanje svog zdravlja te im nije zbog toga teško i odurno ležati na podu i po hodnicima.

Šibenik, 24. svibnja 1939.

Iz kategorije: Spomenar