Datum objave: 15. Rujan 2023

SPOMENAR / Šibenski nogometni klub „Osvit” postao državni prvak u brzini postizanja gola. Trebale su mu 4 sekunde da povede protiv splitskog „Vuka”.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Izvrsni nogometaši šibenskog „Osvita” postali su apsolutni državni prvaci u brzini postizanja gola. Oni su u utakmici protiv „Vuka” uspjeli postići zgoditak za samo 4 sekunde. Akcija je izvedena u tri poteza, a lopta je završila u mreži bez da ju je dotakao ijedan igrač „Vuka”.
Gol u 4. sekundi iznenadio je sve pa i suca, ali ne i vjerne drukere „Osvita” koji su od prvog treba žustro bodrili Osvitovce i priredili neviđeno slavlje kada je pao gol.
U ovoj utakmici kojom se odlučivalo o kovalifikacijama za ulazak u nacionalnu ligu igrali su Frančević, Zajc, braća Rončević, Butorac, Sunko, Bizjak, Kacian, Bego Peričić i Roščić.
„Osvit” do kraja utakmice nije uspio održati visok tempo koji je postavio na početku. Prva je posustala njegova obrana pa je „Vuk” do isteka 90. minute uspio postići konačni rezultat 3 : 3 i vratiti se kući pjevajući svoju himnu „Mande, lipa Mande”.

Šibenik, rujan 1935.

Iz kategorije: Spomenar