Datum objave: 15. Travanj 2024

SPOMENAR / Pravomoćno je na osuđen 31-godišnji Šibenčanin J.B. koji je dobrotom okrutno zlostavljao svoju suprugu 28-godišnju M.B.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Okružni sud u Šibeniku pravomoćno je osudio 31-godišnjeg Šibenčanina J.B. osumnjičenog da je svojom dobrotom okrutno zlostavljao suprugu. Tijekom suđenja tužiteljica, a to je bila njegova 28-godišnja supruga M.B. uspjela je uz pomoć odvjetnika dokazati da je njen muž toliko dobar, prema njoj blagonaklon i toliko pažljiv, ljubazan i obziran i toliko joj udovoljava svakoj njenoj želji da je to njoj postalo apsolutno nepodnošljivo, ali ne zato i zbog toga što je on takav kakav je nego zato što mu ona istom mjerom nije u stanju uzvratiti pa je sve to što je on njoj svojom dobrotom pruža njoj nanosilo nepodnošljivu grižu savjesti i izazivalo bol u prsima.
Okružni sud primio je na znanje da je J.B. bio brižan, nježan, pažljiv, ljubazan i obziran prema svojoj ženi, da je njoj ispunjavao baš svaku želju, da ju je tješio čak i onda kada mu je ona kuhala juhu u morskoj vodi, stavljala sol u vino, uskraćivala sve ono, kada ga je puštala da ide u neopranoj odjeći kao i da je anđeoskom blagošću izbjegao svaku svađu koja je ona zametnula ne bi li ga natjerala da ne bude toliko dobar, te procijenio da je sve to ipak pretjerano i da J.B. svojim ponašanjem nije dobar primjer muške ljubavi.
Nakon što je
tužiteljica odbila prijedlog suca da se od svog muža rastane jer joj je to u svakom pogledu, a i zbog crkvenog vjenčanja bilo nepodnošljivo, sudac je kaznu zatvora prepravio u kaznu kušnje i otpravio oboje iz sudnice bez pozdrava, ali uz grozu da će ih oboje strpati u rešt ako mu opet dođu s istom žalbom.

Šibenik, 25. travanja 1934.

Iz kategorije: Spomenar