Datum objave: 26. Veljača 2013

Šibenski ragbijaši počeli sezonu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon zimske pauze šibenski ragbijaški klub nastavlja s treninzima i pripremama za natjecanja. Proteklog vikenda  odigrali su prvu od dvije trening-utakmice s najbližim susjedima Ragbi klubom Atletiko. Na njihovom novom igralištu u Polači zajedno  su iskombinirali dvije ekipe i odigrali "12 na 12" da bi se i jedni i drugi što bolje pripremili za nadolazeće obaveze u Prvenstvu Dalmacije. 

"Rezultat u ovoj neslužbenoj utakmici je bio na drugom mjestu. Cilj je bio da vidimo što smo postigli na treninzima u zadnja dva mjeseca te da i novi igrači poput srednjoškolaca Tabule, Spahije i Zoričića malo osjete pravu igru. Svi su igrači napredovali, a sa zgoditcima su se istaknuli najiskusniji Špec i Mazalin", kažu u šibenskom ragbijaškom klubu.
Inače, i jedne i druge očekuju uskoro utakmice Prvenstva Dalmacije koje se nastavlja 17. ožujka turnirom u Polači, a nakon toga u travnju slijede još dva turnira, u Sinju i Pločama. Prvenstvo Dalmacije će ubuduće biti službeno natjecanje pod Ragbijaškim savezom Splitsko-dalmatinske županije kojem su se pridružili i svi ostali klubovi iz Dalmacije, pa tako i RK Šibenik. Predsjednik kluba Frane Koštan predstavljat će RK Šibenik u tom savezu kao član Skupštine saveza.

Proljetnu sezonu zaključit će nastupom u Prvenstvu Hrvatske u Ragbiju 7, skraćenoj verziji ragbija koja je uvrštena i među olimpijske sportove. Prošle godine Šibenik je bio šesti u državi u "sedmici" tako da ove godine ciljamo barem na peto mjesto.
Dokaz da se u Šibeniku dobro radi je to da već drugu sezonu zaredom naš klub (osnovan 2011.) daje reprezentativca u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske. Nakon što je prošle godine Martinović nastupio u dresu Hrvatske ove godine tu priliku ima Frane Bukić koji se našao na širem popisu reprezentativaca. Za dva tjedna ćemo znati da li će Bukić biti među 25 igrača koji će krajem ožujka putovati u Francusku na prvenstvo Europe za igrače do 18 godina.
 

Iz kategorije: Sport