Datum objave: 11. Siječanj 2016

FOTO Mladi košarkaši Otoka Murtera uživali u zimskim čarima Češke

Šibenik News
Šibenik News

 

Pod vodstvom trenera Igora Stegića i predsjednice kluba Jagode Jurage mladi članovi košarkaškog kluba „Otok“ iz Murtera po drugu godinu za redom gostovali su u Češkoj Republici u gradu Velke Meziriči.

"Radi se o prijateljstvu koje traje već duže vremena između Općine Tisno i češkog grada", ističe Igor Stegić trener KK "Otok".

Posljednje dvije godine uz pomoć Općine Tisno, Općine Murter Kornati i grada Velke Mezeriči mladi košarkaši Otoka Murtera dobili su mogućnost tijekom školskih praznika otići na sedmodnevni izlet u Češku.

"Bilo mi je lipo! Malo čudno prvi puta na tako dugo vremena biti odvojen od obitelji, ali lipo sa prijateljima. Isprobali smo puno toga na snigu, skijanje, sanjkanje, klizanje na ledu, ali najdraže mi je bilo sisti na lopatu", uz smijeh nam prepričava Adrian Belakušić.

Osim košarkaških treninga, djeca su imala prilike upoznati se sa osnovama skijanja, klizanja i hokeja na ledu. Sudjelovali su također na raznim radionicama sa djecom iz Češke koji su ih učili izradama suvenira i privjesaka, te su uz posjet gradonačelniku posjetili i nekoliko kulturnih znamenitosti.


"Ovim se putem KK "Otok" iz Murtera zahvaljuje domaćinima na sjajnom gostoprimstvu, posvećenom vremenu te pomoći u svim potrebitim situacijama. Nadamo se da ćemo u skorijem vremenu biti u mogućnosti uzvratiti na isti način", nadodaje Jagoda Juraga.

Za mlade košarkaške nade nema odmora jer već od danas nastavljaju sa treninzima u Murteru: ponedjeljak, srijeda i petak, dok su treninzi u Tisnome utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima.

Mi im želimo svu sreću u daljnjem radu!
 

Iz kategorije: Sport