Datum objave: 26. Travanj 2016

NOVI TRENER MNK CRNICA: Boro Matan, izbornik BiH futsal reprezentacije i nekadašnji igrač Šibenika

Šibenik News
Šibenik News

Boro Matan, 51-godišnji legendarni Livnjak novi je trener šibenske Crnice. Nakon rastanka s Robertinom Jelovčićem prije dva tjedna Uprava šibenskog drugoligaša odlučila je dati povjerenje čovjeku iz susjedne nam zemlje, koji ima znanje, reputaciju i autoritet stečen kroz bogatu igračku i trenesku karijeru.

 

Boro Matan, rođen je 21. listopada 1965. godine u Livnu. U svojoj igračkoj karijeri bio je alfa & omega malonogometnog diva "Seljak" iz Livna.

 

Kako kapetan tog kluba osvojio je posljednju prijeratnu titulu prvaka bivše države pobjedom protiv Uspinjače u finalu (1:0) u Novom Sadu. U Kupu europskih prvaka iste sezone predvodio je svoju momčad u ostvajanju povijesnog trećeg mjesta. Igračku karijeru zaključio je 2006. godine, a nakon toga započeo je svoju trenersku karijeru u matičnom Livnu.

 

Nedugo nakon toga postao je izbornikom Futsal reprezentacije Bosne i hercegovine, a tu ulogu vrlo uspješno obnaša i danas. Na hrvatskoj futsal sceni predstavio se prije dvije godine kada je odlično vodio MNK "Solin" s kojim je bio i jesenski prvak, a donedavno je trenirao MNK "Novo Vrijeme" Makarska s kojim se rastao prije dva tjedna.


Postoji jedna zanimljiva poveznica između Šibenika i Bore Matana, a odnosi se na njegovu karijeru velikog nogometa. Naime u premijernom prvenstvu Hrvatske nogometne lige 1992. godine Šibenik je bio prvoligaš, a na Šubićevcu je u društvu Pauka, Belopoje, Petkovića, Muriqia i ostalih poznatih imena igrao tada 26-godišnji Boro Matan.

 

U Crnici su jako zadovoljni ovakvim raspletom situacije i sigurni su da će s Borom Matanom dobiti upravo onaj završni štih koji nedostaje u borbi za ulazak u prvu ligu. Novom treneru neće biti ni malo lako s obzirim da Crnicu već u četvrtak u 19:00 sati čeka teška utakmica predzadnjeg kola u Vodicama protiv MNK "Heroji 2007", a zadnje kolo na Baldekin dolazi drugoplasirani MNK "Ustanik".

 

Za Crnicu je ogromno priznanje što je ovako jedan renomirani futsal stručnjak bez puno razmišljanja prihvatio poziv da preuzme momčad u ni malo zahvalnom trenutku za bilo kojeg trenera. To dovoljno govori da se radi o treneru koji se ne boji izazova, treneru koji zna da dolazi u klub kojemu je budućnost prvoligaška.

 

izvor: MNK Crnica
 

Iz kategorije: Sport