Datum objave: 30. Svibanj 2016

Nives Radić do pobjede nokautom, Karmen Makelja viceprvakinja

Šibenik News
Šibenik News

 U subotu, 28.svibnja, održano je prvenstvo Hrvatske za seniore u K-1. Prvenstvo je organizirano u sportskoj dvorani u Benkovcu po prvi put, a na turniru su nastupili natjecatelji iz većine klubova u Hrvatskoj.


Kickboxing klub Dalmatino je predstavio svoje dvije natjecateljice: Nives Radić (-70 kg) i Karmelu Makelja (-60 kg).


Nives je nastupila samo u finalu i to protiv natjecateljice Tošić iz Splita. Pobjeda u niti jednom trenutku nije bila upitna, pa je Nives slavila tehničkim nokautom u 2. rundi. Time je osvojila zlatnu medalju i ponovni naslov prvakinje Hrvatske.


Karmela Makelja je kao juniorka po drugi put nastupila u seniorskoj konkurenciji i opet postala viceprvakinja. U polufinalnoj borbi je porazila Mariju Kosi iz Varaždina velikom bodovnom razlikom, ali je u finalu izgubila od protivnice Diane Franke iz Zagreba odlukom sudaca. Time je osvojila srebrnu medalju.


Natjecateljice je na natjecanju vodio trener Damir Lambaša.


Nives i Karmelu očekuje kratka pauza od natjecanja, a onda slijede pripreme preko ljeta za predstojeće nastupe u sastavu reprezentacije Hrvatske. Karmela bi u kolovozu trebala otputovati u Irsku na svjetsko juniorsko prvenstvo, a Nives u rujnu na europsko seniorsko prvensto, za koje još nije određeno gdje će se održati budući da je prvotni plan održavanja bio u Antaliji, u Turskoj, ali je to obustavljeno jer se taj grad nalazi u blizini granice sa Sirijom u kojoj su ratna djelovanja.

Iz kategorije: Sport