Datum objave: 07. Srpanj 2016

Šibenski veslači pred Europsko prvenstvo u Litvi poručili: Idemo se boriti i pokazati da vrijedimo!

Šibenik News
Šibenik News

U srijedu, 6. srpnja, krkaši Frane Filip Garma i Luka Gojanović-Rakić otputovali su u Litvu gdje će u gradu Trakai, 30 km udaljenom od Vilnuisa (i 1811 km od Šibenika), 9. i 10. srpnja biti održano ovogodišnje Europsko prvenstvo u veslanju.

 

Šibenski mladići zaveslat će na navedenom velikom natjecanju zajedno s ostalim kolegama iz sastava juniorskog reprezentativnog osmerca: Luka Smirčić, Leon Mikulić i kormilar Tomislav Bašić („Jadran“ Zadar), Ivo Rebić i Hrvoje Vrdoljak („Mladost“ Zagreb), Krešimir Forjan („Iktus“ Osijek), te Marin Maletić („Jarun“ Zagreb“). Trener posade je Milan Radečić.

 

U disciplini osmerca prijavljeno je ukupno 11 posada iz slijedećih zemalja: Danska, Hrvatska, Italija, Litva, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Švicarska, Ukrajina.

 

Prema tradiciji i do sada pokazanim rezultatima među favoritima za osvajanje jedne od medalja su svakako Švicarska, Njemačka, Rumunjska i Italija. Od mladića iz Hrvatske očekuje se dostojan otpor najboljima i borba za ulazak u A-finale. Šteta je što posada iza sebe nema više dana priprema i barem jednu odveslanu regatu na osnovu čega bi se pouzdanije moglo govoriti o njezinim mogućnostima.

 

Fotografije uz ovaj tekst nastale su za vrijeme jednotjednih priprema osmerca na jezeru Rama (BiH) održanih pred odlazak na EP na kojima je trener Radečić nastojao barem donekle uskladiti zaveslaj. Vremena za fino podešavanje u tako kompliciranoj disciplini, te uvježbavanja taktike, jednostavno nije bilo. Ipak, sve se može svesti u rečenicu koju je neposredno pred odlazak izrekao naš Luka: „Idemo se gore boriti i pokazati da vrijedimo!“

Iz kategorije: Sport