Datum objave: 10. Srpanj 2016

Šibenski košarkaški trio karta za Rio: Hrvatski košarkaški ponovno na Olimpijskim

Šibenik News
Šibenik News

Hrvatska reprezentacija osigurala je nastup na Olimpijskim igrama pobjedom protiv Italije u finalu Kvalifikacijskog turnira za OI u Riju ovog ljeta.

 

U torinskoj dvorani Pala Alpitour Hrvatska je pobjedom protiv Italije izborila ono o čemu sanja svaki sportaš - Olimpijske igre u Rio de Janeiru koje će se održati od 5. do 21. kolovoza.

 

Prvu četvrtinu Hrvatska završava vodstvom 19:12, drugu dionicu su izabranici Aleksandra Petrovića također odradili borbeno i na odmor odlaze s prednošću 39:34.

 

Treća dionica, u kojoj je Hrvatska uvijek imala oscilacije dogodila se i protiv Italije, no Kruno Simon radi veliki posao i pogađa važne trice te treću četvrtinu završava s prednošću 54:52. 

 

U posljednjoj četvrtini sjajan Dario Šarić koji je vukao ovu reprezentaciju prema Riju i uspio, zajedno sa svima - Bogdanovićem, Simonom, Ukićem... svim igračima koji su ostavili srce na terenu. Posljednja dionica završava izjednačenim rezultatom 70:70.

 

U nastavku je Hrvatska košem Šarića te tricom Simona otvorila posljednjih pet minuta i pobjedom utihnula prepunu dvoranu talijanskih navijača u Torinu.

 

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Bogdanović sa 19, Simon 18, Šarić sa 14 te Planinić sa 13 poena.

 

Hrvatska je 2008. godine zadnji puta sudjelovala na Olimpijskim igrama u Pekingu, a sada je s novom reprezentacijom, nakon osam godina još jednom ponovila veliki uspjeh.

 

Preuzeto sa stranica Hrvatskog košarkaškog saveza.

 

 

Iz kategorije: Sport