Datum objave: 28. Listopad 2016

FOTO: Zvonimirov grad dobio aktivnu zonu za sve generacije svog stanovništva

Šibenik News
Šibenik News

Danas je pokraj igrališta NK-a Dinara u Kninu otvoreno Coca-Colino vježbalište na otvorenome, koje su Kninjani osvojili u okviru Coca-Colina društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost.Deseta je to, a ujedno i posljednja aktivna zona koju se Coca-Cola u Hrvatskoj obvezala urediti do kraja 2016. godine u mjestima diljem Hrvatske. O mjestima aktivnih zona odlučivali su sami građani na mrežnoj stranici projekta, na kojoj je zabilježeno gotovo 400 tisuća glasova.

 

- Čestitam Kninjanima koji su se tijekom glasovanja izborili za dobivanje aktivne zone i tako upotpunili rekreacijsku ponudu svojega grada. Iznimno mi je drago vidjeti da je inicijativa otvaranja vježbališta na otvorenome pobudila veliko zanimanje u lokalnim zajednicama, pa tako i u Kninu. Vježbalište koje danas otvaramo posljednje je od ukupno deset aktivnih zona, a zahvaljujući interesu i angažmanu građana, s projektom nastavljamo i u 2017., kad otvaramo deset novih zona za vježbanje. Želja nam je poboljšati kvalitetu života u lokalnim zajednicama, stoga ovom prigodom pozivam i ostale gradove da se iduće godine aktivno uključe u glasovanje i osvoje vježbalište na otvorenome -  izjavio je na otvaranju vježbališta predstavnik tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska Bruno Jelić.

 

 

Aktivne zone uključuju ukupnošest sprava za vježbanje različite namjene, kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti. Nakon otvorenja aktivne sezone predaju u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

 

- Zahvalni smo tvrtki Coca-Cola što je prepoznala zalaganje naših građana i poklonila nam prostor za vježbanje koji će uvelike pridonijeti kvaliteti života u našoj zajednici. Ovim putem također zahvaljujem i dragim Kninjanima, koji su se svojom upornošću izborili da Knin danas dobije vježbalište koje će upotpuniti rekreacijske sadržaje u gradu. U budućnosti bi ovakvih projekata trebalo biti jošviše i u svim lokalnim zajednicama - rekao je zamjenik kninskoga gradonačelnika Slaven Ivić.

 

Otvorenje aktivne zone podržao je i nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba,koji je okupljenim građanima pokazao nekoliko vježba na novopostavljenim spravamate izrazio zadovoljstvo što je dio ovoga projekta

 

 

- Zahvaljujući projektu Pokret za radost i inicijativi Coca-Cole da na ovaj hvalevrijedan način potakne građane da aktivno provode svoje slobodno vrijeme, i Kninjani su u svoje trajno vlasništvo dobili aktivnu zonu. Nadam se će im ovo vježbalište postati mjesto svakodnevnoga okupljanja - kazao je Džomba.

 

Partneri su Coca-Coline inicijative uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu projektu daloje Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Uz Mirzu Džombu projekt podržava i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

 

Nakon uređenja vježbališta na otvorenome Coca-Cola u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizira i vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.
 

Iz kategorije: Sport