Datum objave: 28. Prosinac 2016

FOTO: Petani show za pobjedu Šibenika protiv aktualnih prvaka Cedevite

Šibenik News
Šibenik News

Košarkaši Šibenika na najbolji su mogući način zaključili prvi dio domaćeg prvenstva. Na Baldekinu su slavili protiv aktualnih prvaka Cedevite (95:81).

 

Početak utakmice za narančaste bio je kao iz snova. Poveli su 9:0, ostavivši goste bez poena skoro četiri minute. Agresivna igra prisilila je Cedevitu na velik broj grešaka, na kraju prve četvrtine imala ih je čak osam. U napadu je, pak, odličan posao radio Ivanov, koji je prvu dionicu završio s deset postignutih poena.

 

U drugu četvrtinu ušlo se rezultatom 21:15, da bi domaćin vrlo brzo otišao i na +10 (28:18). Pred kraj poluvremena zablistao je Petani. S dvije vezane trice, odveo je svoju momčad na +13 (40:27), a pogodio je i posljednji šut u prvom dijelu za najvećih +15 Šibenika (45:30) i delirij na tribini.

 

U istom stilu, Petani je nastavio i u drugom dijelu. Stavio je tricu za 53:36 i novo rekordno vodstvo. Iako su imali priliku potpuno prelomiti utakmicu, mahom zbog svojih grešaka, u tome nisu uspjeli pa su Zagrepčani minutu i pol prije kraja treće četvrtine smanjili na 63:51. Tada, narančasti kreću s novim asom iz rukava. Bašić stavlja dvije trice i vraća na ugodnijih +16 (69:53), da bi se u posljednjih deset minuta ušlo rezultatom 69:56.

 

A tamo se nastavio Petani show, koji je, kada se Cedevita približila na 12 poena, pogodio još jednu tricu za 75:60, osam minuta prije kraja. Kod rezultata 77:66 važnu tricu stavio je i Bašić, a onda je poentirao i Turkyilmaz za 82:66, pet minuta prije kraja. I to je bilo to. Šibenik je sačuvao prednost do kraja i moglo je uslijediti veliko slavlje s navijačima.

 

Ivanov je zabio 19, Petani 18 te Halilović 12 poena. Najefikasniji kod Cedevite bili su Krušlin sa 16 i Katić sa 14 postignutih poena.

 

Ovom pobjedom Šibenik je prvi dio A1 lige završio s omjerom 10-3.

 

 

Tekst: Hrvatski košarkaški savez

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Sport