Datum objave: 08. Veljača 2017

Čista Velika domaćin 29. državnog prvenstva mažoretkinja i pom pon timova

Šibenik News
Šibenik News

Čista Velika domaćin je 29. državnog turnira Saveza mažoretkinja i pom pon timova u solo formacijama koji će se održati u Sportskoj dvorani u subotu, 11. veljače.

 

Program počinje u 11 sati postrojavanjem timova u dvorani, a na turniru sudjeluje 21 tim iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske što je oko 400 natjecatelja.


Natjecanje se održava za četiri dobna uzrasta, dječje formacija, kadeti, juniori i seniori, u šest različitih kategorija i to štap, pom-pon, mix, flag, mace i twirling.

 

Na turniru će se natjecatelji predstaviti u kategorijama solo, solo 2štapa, duo/trio, mini formacijama (4-7 natjecatelja) i velikim formacijama (8-25 natjecatelja), a po prvi će se puta moći okušati i u nekoliko twirling kategorija. Predviđeno je da program traje do ranih večernjih sati.


Državni turnir ujedno je i kvalifikacija za XIV. europsko prvenstvo mažoretkinja koje će se održavati u Italiji ovoga lipnja.

 

Svečanom otvaranju turnira prisustvovat će Branka Juričev-Martinčev, saborska zastupnica i gradonačelnica Vodica te gospođa Željka Banović, predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske.

 

Turnir organiziraju Savez mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske i Plesna udruga Bollywood Vodice koja je ujedno i domaćin događanja.
 

Iz kategorije: Sport