Datum objave: 18. Veljača 2017

Jolly JBS preko Cibone do velikog finala Kupa Krešimira Ćosića na Baldekinu

Šibenik News
Šibenik News

U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića, koji se igra u sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku, Jolly JBS iznenadio je Cibonu i slavio rezultatom 87:79 za veliko sutrašnje finale.

 

Ove subote, 18. veljače, u velikom finalu s početkom u 20:00 sati na šibenskom Baldekinu gledat ćemo okršaj Cedevite i šibenskog Jolly JBS-a.

 

Pred popunjenim tribinama Baldekina utakmica je krenula s dosta grešaka – i s jedne i s druge strane. Nervoza ovog natjecanja ipak je odradila svoje, no Cibona košem Žorića nakon dvije minute igre dolazi do prvih poena. Nakon toga kreće igra s obje strane, a Cibona do sedme minute igre cijelo vrijeme ima prednost, dok Scott u istoj minuti ne pogađa za prednost Jolly-ja 11:9. Klupa Cibone odmah reagira minutom odmora, a Bošnjak odmah odgovara tricom. Cibona je do kraja četvrtine napravila malu prednost od pet poena prednosti (17:22).

 

U drugoj četvrtini Cibona je bolje odradila prvi dio, no u drugom dijelu momčad Jolly JBS-a kreće s malo agresivnijom igrom. Nikola Došen pogađa tricu za 33:36, a Marić na 30 sekundi do kraja druge dionice za 36:36 što je bio i konačni rezultat s kojim se otišlo na veliki odmor.

 

Sasvim neki drugi Jolly JBS gledali smo u trećoj četvrtini. Momčad Ivana Velića ubacila je u petu brzinu i na krilima Novačića u 26. minuti stigla do +10 poena prednosti protiv zagrebačke Cibone. Povećavali su još prednost igrači šibenskog Jolly JBS-A, a kod 56:44 trener Mulaomerović poziva minutu odmora. Nakon toga Cibona radi seriju od 4-0 što je odmah bilo upozorenje za klupu Jolly JBS-a koja poziva time-out. Marić nakon toga zabija za 59:48, a treća četvrtina završava s velikih 64:53 za Jolly JBS.

 

U posljednjoj četvrtini momčad Jolly JBS-a letjela je terenom. Iako je Cibona bila veliki favorit u ovoj utakmici, Jolly JBS je igrao svoju možda i najbolju utakmicu. Nošeni publikom na Baldekinu prvi dio posljednje četvrtine odradili su sjajno, dok Cibona u drugom dijelu, odnosno u posljednjih pet minuta smanjuje zaostatak. No igrači Damira Mulaomerovića nisu mogli doći do preokreta i Jolly JBS ovom pobjedom od i svojom borbenošću osigurava sutrašnje finale protiv Cedevite koje je na rasporedu od 20:00 sati.

 

Najbolji u redovima Jolly JBS-a bio je Ivan Novačić sa 27 poena te Bilinovac sa 19. Kod Cibone je Žorić ubacio 18 poena, Šakić 15 te Bošnjak 12.

 

Na drugu polufinalnu utakmicu stigao je i premijer Hrvatske gosp. Andrej Plenković.

 

Izvor: Hrvatski košarkaški savez

 

 

Iz kategorije: Sport