Datum objave: 27. Veljača 2017

Zlatne Nives Radić i Karmen Makelja: Šibenik ima seniorsku i juniorsku prvakinju Hrvatske

Šibenik News
Šibenik News

Nives Radić i Karmela Makelja iz kickboxing kluba Dalmatino iz ŠIbenika ponijele su titulu prvakinja Hrvatske u full contactu.


Na Prvenstvu Hrvatske za juniore i seniore održanom proteklog vikenda u Poreču, Radić i Makelja osvojile su zlatne medalje u konkurenciji 107 boraca iz 53 kluba s područja cijele Hrvatske.


Karmela je za protivnicu u finalu imala Nikolinu Garić iz Slavonskog Broda.

 

- Od samog starta vidjelo se u čiju korist odlazi meč. Protivnica je bila i u knockdownu, tako da nakon tri iscrpljujuće runde za nju, sucima nije ostavljena nikakva dvojba jer je Karmela kod svakog od njih vodila velikom bodovnom razlikom. Time je Karmela zauzela mjesto u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske u full contactu za predstojeće juniorsko prvenstvo Europe koje će se održati u Skopju u rujnu ove godine - obavještavaju iz kluba.

 

Nives Radić slovila je za izrazitu favoritkinju na Prvenstvu, a to je opravdala u finalnoj borbi protiv Lidije Tošić iz Splita.

 

- Protivnica, iako mlada u pogledu borilačkog iskustva, pokušala je srčano parirati Nives, ali je već nakon tridesetak sekundi bila uzdrmana, te je sudac krenuo u odbrojavanje. Dalje meč ide istim tijekom, protivnica ima još dva odbrojavanja i Nives pobjeđuje tehničkim nokautom. Ovom pobjedom Nives zauzima mjesto u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske za predstojeće svjetsko prvenstvo u full contactu koje će se održati u studenom u Budimpešti – najavljuju.

 

Šibenskim natjecateljicama u kutu je, kao i uvijek, bio trener Damir Lambaša, a voditelj puta je bio predsjednik kluba Darko Mikulandra.


Karmelu očekuju pripreme za juniorsko prvenstvo Hrvatske u low kicku koje će se održati u Kostreni 18. ožujka, a Nives kreće u pripreme za seniorsko prvenstvo u low kicku koje slijedi sredinom travnja u Opatiji.

Iz kategorije: Sport