Datum objave: 27. Travanj 2017

CRO ORC D-Marin Kup dovodi u Šibenik vrhunske hrvatske jedriličare

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon prve regate u Sukošanu i Uskršnje regate na Hvaru, CRO ORC D-Marin Kup nastavlja se u Šibeniku 29. i 30. travnja 2017. godine u organizaciji marine D-Marin Mandalina i Jedriličarskog kluba Val. Regata će se održati u akvatoriju otoka Zlarina, okupljajući petnaestak posada, priopćili su organizatori.

Za pobjedu u ovogodišnjem CRO ORC D-Marin Kupu bori se 21 posada, a nakon prve dvije regate vodi biogradska jedrilica X-Cite s kormilarom TonkomRamešom. Drugu poziciju drži zadarska jedrilica Gringo 2 s kormilarom Robertom Sandalićem, dok je na trećoj poziciji Šibenčanin Damir Desabota s jedrilicom Ladies First.

CRO ORC D-Marin Kup je vrhunski sportski događaj koji okuplja najbolje hrvatske jedriličare i značajno doprinosi razvoju sportskog jedrenja. Suradnja s Udrugom ORC jedriličaraza D-Marin je prirodan nastavak nastojanja u promicanju jedriličarskog sporta i razvoja destinacija u kojima poslujemo uvođenjem novih, atraktivnih sadržaja koji imaju vrijednost za lokalnu zajednicu, rekao je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin.
D-Marin Mandalina domaćin je ukupno četiri regate CRO ORC D-Marin Kupa, među kojima je i finalna utrka krajem studenoga. Dogus grupa je ovogodišnji generalni sponzor CRO ORC D-Marin Kupa.

 

O ORC-u
OffshoreRacingCongress (ORC) od 1969. godine osigurava profesionalni sustav mjerenja i ocjenjivanja za utrke velikih jedrilica, omogućavajući točan konzistentan i transparentan sustav koji promiče fer i konkurentno jedrenje. ORC sustav danas je najveći svjetski sustav mjerenja koji se koristi u više od 40 zemalja svijeta i okuplja više od 10,000 jedrilica.
S obzirom da u Hrvatskoj nema mono flota koje bi bile na raspolaganju širem krugu korisnika, jedrenje po premjeru organizirano u ORC Kupu pokazalo se kao prava niša za sve jedriličare željne ravnopravnog nadmetanja.
 

Iz kategorije: Sport