Datum objave: 22. Svibanj 2017

Ponos neizmjeran:Dvojica krkaša među juniorskim prvacima Europe u veslanju

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski četverac s kormilarom u kojem su Šibenčani Filip Frane Garma i Luga Gojanović Rakić juniorski su prvaci Europe.

 

„Kakva trka, kakva drama, kako teško i slatko osvojeno zlato! Fabio Ipša, Ivan Ante Grgić, Luka Gojanović Rakić, Frane Filip Garma, i kormilar Luka Balek prvaci Europe u četvercu sa kormilarom! Na staru utrke 6 sjajnih četveraca poslaganih redom: Rusija, Turska, Italija, Njemačka, Hrvatska i Ukrajina. Od starta se čula vriska kormilara kroz njihove mikrofone, snažni zaveslaji uzburkali su mirnu vodu Elfrather jezera… na 500 metara Hrvatska treća, ispred naših su Nijemci i Ukrajina, malo iza Italija, Rusi i Turci. Na tisuću metara, polovina trke isti poredak s tim što su Rusi i Turci definitivno otpali, a četiri četverca nastavljaju ravnopravnu trku s Njemačkom kao liderom. U tom trenutku i Nijemci imaju 2,5 sekunde prednosti pred našima. Dolazi treća četvrtina poznata kao najteži dio utrke, svi su već jako umorni. Hrvati unatoč dotadašnjem žestokom ritmu nastavljaju lov za Njemačkom. U zadnjih 500 metara naši ulaze s prepolovljenom prednošću sportskih suparnika. Italija prelazi potpuno iscrpljene Ukrajince i osigurava brončanu medalju, a tamo iza njihovih leđa odvija se prava drama: Hrvatska diže broj zaveslaja, Njemačka također, ali naš čamac ima veću brzinu… još samo 80 metara… Nijemci su još prvi…. 50 metara naši nailaze, čujemo kako službeni njemački komentator utrke urla „Kroatische Angriffe… Kroatien Kommt!“, čujemo i komentatora FISA-e i njegove riječi „Oh, what an incerdiblerace!“… još 20 metara, čamci su izjednačeni… još samo metar… nismo sigurni, samo pretpostavljamo da je Hrvatska prva ušla u cilj… čekanje… čekanje… čekamo mi pored PC-zaslona, čekaju tribine i onda kako nam je ispričao trener Radečić: „… čekamo foto-finiš i onda i prije službene objave vidimo kako ljudi iz ceremonijala nose našu zastavu na središnji jarbol… onda smo pukli… kakva sreća!“ , priopćili su iz Uprave VK Krka uzbuđeni i ponosni zbog tog uspjeha.

 

„U klubu stalno zvone telefoni javlja se među prvima Mirko Ivančić, predsjednik Gusara koji je posudio čamac i kormilara Luku, čestitamo međusobno… telefon i dalje zvoni, a krkašima srce puno! Momci primaju zlatne medalje, slušamo Lijepu našu himnu… i već mislimo kako se momci trebaju pripremiti za nastup na Svjetskom prvenstvu u Litvi gdje će doći i Amerikanci i Novozelanđani i Australija i Kanada i Kina… nema veze sretni smo jer „Krka“ je na krovu Europe!“, ističe Dražen Crnogaća, predsjednik VK Krka.

 

Iz kategorije: Sport