Datum objave: 12. Lipanj 2017

Šestogodišnji August Lambaša osvojio zlato u taekwondou u Senju, izvan svoje konkurencije

Diana Ferić
Diana Ferić

Šestogodišnji August Lambaša iz taekwondo klub Juraj Dalmatinac iz Šibenika osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji malih olimpijaca na međunarodnom turniru koji je proteklog vikenda održan u Senju pod nazivom „Senjski vitezovi 2017“.

 

U njegovoj težinskoj skupini nije bilo prijavljenih jer je rijetkost nastupa ovako mladih natjecatelja pa je nastupio u apsolutnoj kategoriji, preko 31 kg, protiv protivnika koji je bio teži od njega čak 10 kg za što je bila potrebna suglasnost trenera i roditelja. Protivnik je bio iz Otočca, a August ga je savladao u dvije runde s uvjerljivih 18:5.

 

Na natjecanju je sudjelovalo oko 300 natjecatelja iz klubova iz Hrvatske i susjednih zemalja, a iz šibenskog kluba nastupilo je osam natjecatelja.
 

Andrija Vlahov u kategoriji do 36 kg i Lana Lokas u kategoriji do 37 kg osvojili su srebrne medalje, a do finala su svladali protivnike u četvrtfinalu i polufinalu.

 

Andrija je pobijedio dva protivnika iz Slovenije, a u finalu je izgubio u tijesnoj borbi od protivnika iz Ogulina. Lana je pobijedila protivnicu iz Zagreba i Brinja, a izgubila u finalu od protivnice iz Duge Rese.

 

Brončane medalje su osvojili Nora Lokas, Karla Drašković i Ira Lambaša, pobjedama u četvrtfinalu, ali i porazom u polufinalnim borbama.

 

Lucija Desanić i Tereza Berač, nažalost, nisu stigli do medalje.

 

Natjecatelje su na tom turniru vodile trenerice Ivana Lambaša i Nives Radić.
Sljedeći vikend članovi taekwondo kluba Juraj Dalmatinac nastupaju na otvorenom turniru u zadarskim Jazinama.

Iz kategorije: Sport