Datum objave: 27. Lipanj 2017

Novi uspjesi veslačica i veslača Krke:Garma i Gojanović opet prvi, mlađi juniori ekipno najbolji

Diana Ferić
Diana Ferić

Gdje dođu tu pobijede!Frane Filip Garma i Luka Gojanović Rakić veslači VK Krke pobijedili su na 5. regati za Kup Dalmacije održanoj u Kaštelama u utrkama dvojaca na pariće i to u uzrastu juniora i seniora, čime su još jednom pokazali koliko su nadareni, svestrani i moćni veslači.  Veslačice i Veslači Krke ponijeli su titulu najboljeg kluba u uzrastu mlađih juniora.

 

Uz veslačice i veslače Dalmacije natjecali su se i gosti iz V.K. „Rama“, iz Bosne i Hercegovine.

 

„Riječ je o natjecanju koje je tijekom godina izraslo je u vrlo jaku i organiziranu sportsku manifestaciju. Uostalom i velikani CRO-veslanja poput braće Skelin, Smoljanovića, Vujevića, Frankovića, Boraske… sve do onih mlađih koji nas jučer-danas vesele sjajnim međunarodnim uspjesima, počeli su s prvim natjecateljskim zaveslajima upravo na regatama Kupa održavanim u Dubrovniku, Šibeniku, Zadru, Splitu, Kaštelima, Makarskoj, Tisnom, Veloj Luci, Metkoviću i Vrlici. Utoliko se ovo natjecanje, zajedno s Mini-kupom, pokazuje kao pun pogodak“, ističe Dražen Crnogaća, predsjednik VK Krka.


Plasman krkašivca i krkaša:

1. mjesto – zlatne medalje:
Matej Krnić – pobijedio u utrci najmlađih skifista (1XKMB), već niz utrka pokazuje da se s njim, ako bude radio, može ozbiljno računati.
Filip Matešić i Stipe Mandušić – pobijedili u utrci najmlađih posada dvojaca na pariće (2XKMB), za njih vrijedi ista opaska kao i za Mateja: na nadarenost trebaju pridodati još i redovitost na treninzima!

 

Lovre Jurišić, Toni Mladineo, Jakov Škugor, Mario Ivić i Franko Vukšić – nepobjedivi u Kupu! Perspektivna posada GIG-a sastavljena od dječaka koji su još uvijek veslački početnici i kojima se, baš kao i Mateju, Filipu i Stipi, smiješi lijepa veslačka budućnost, opet pod uvjetom redovnog rada na treninzima.

 

Lovre Klarin, Nino Perišić, Kristijan Papak i Jerko Radovčić – oni više nisu neiskusni, dapače, a ne treba ih niti podsjećati na potrebu za radom. Iza njih je u četvercu na pariće mlađih juniora već nekoliko izuzetno jakih međunarodnih regata na kojima su najavili svoju vrijednost. U subotu su superiorno pobijedili, a nadamo se njihovom dobrom nastupu na predstojećem Hrvatskom veslačkom prvenstvu (09. – 11. srpnja).

 

2. mjesto i srebrnu medalju osvojio je Denis Borna Bumbak u samcu mlađih juniora, a jednako tako vrlo uspješna bila je i Ana Papak u samcu za mlađe juniorke!

 

3. mjesto i brončanu medalju osvojila je Sara Slugan u samcu najmlađih kadetkinja.

 

Bez medalja su se iz Kaštel-Kambelovca vratili samo Frane Papak i Sara Panjkota koji su bili peti u svojim disciplinama te Antonio Margan koji je u samcu juniora bio nadomak osvajanja brončane medalje, ali je utrku, zbog valova, završio prevrtanjem.

 

Ukupno su krkašice i krkaši na ovoj Regati osvojile/i 86 bodova i titulu najboljeg kluba u uzrastu mlađih juniora!

Iz kategorije: Sport