Datum objave: 12. Listopad 2017

Dario Šarić sinoć oduševio: Bio je najbolji protiv Netsa 133-114

Diana Ferić
Diana Ferić

Sjajnu utakmicu odigrao je sinoć Dario Šarić u sklopu NBA predsezone.

Šarić je vodio Philadelphia 76erse do gotujućeg slavlja kod Brooklyn Netsa 133:114 upisavši čak 26 poena za 24 minute igre, pišu Sportske novosti.
Čak 17 poena zabio je hrvatski reprezentativac u prvom poluvremenu, a iz igre je ukupno gađao sjajnih 10-14, od čega 5-8 za tricu. Upisao je još 9 skokova i 3 ukradene lopte.

Zaista impresivna statistika u njegovoj tek drugoj utakmici za 76erse nakon Eurobasketa.

U pobjedi protiv Netsa 133-114 Dario je bio najbolji igrač svoje momčadi. Istina, nije krenuo u petorci, no za 24 minute na parketu zabio je 26 koševa, imao devet skokova i tri krađe. Posebno veseli njegov šuterski učinak, iz igre je pucao 10/14, za tricu, 5/8, slobodna bacanja 1/1... A protiv sebe je imao puno snažnijeg Mozgova.
Nije mi to problem jer ga mogu proći pa se on može naći u teškoj poziciji. Ako izađe na mene, prođem ga, ako ostane pod košem, pogodim s odstojanja kao što sam u ovoj utakmici radio. Volim igrati protiv takvih igrača - rekao je Šarić.

 

Na terenu je ponovno bio i dugo ozlijeđeni Joel Embiid i odmah pokazao koliko je nedostajao Sixersima. Za 14 minuta zabio je 22 koša uz sedam skokova i tri asistencije. Šarić je pak i treneru i svima u NBA-u pokazao kakav je profesionalac. Po mnogima najbolji rookie prošle godine bez pogovora je prihvatio što očito neće biti starter u ovoj sezoni i s klupe donosi veliku prednost Siexersima.
- Ponekad zaboravite da je on tek drugu godinu tu. On je nevjerojatan, fantastičan momčadski igrač koji raste iz utakmice u utakmicu - hvali Šarića trener Brett Brown, prenose 24 sata.

Sinoć su igrali i Phoenix Sunsi od kojih su sa 113-104 bolji bili Portland Trail Blazersi. Dragan Bender je odigrao 26 minuta za Sunse i u tom je vremenu ubacio 13 koševa (šut iz igre 4/8, trice 3/5) uz sedam skokova, jednu asistenciju i jedan blok.

Foto:Kim Klement
 

Iz kategorije: Sport