Datum objave: 09. Lipanj 2018

Finale Hrvatske jedriličarske lige održava se danas i sutra u Šibenskoj luci

Diana Ferić
Diana Ferić

Finalna jedrenja prve sezone D-Marin Croatian Sailing League jedre se danas, 9. i sutra 10. lipnja na regatnom polju u Šibenskoj luci. Susrest će se 8 posada koje su prošle kvalifikacijski niz od dvije regate ove zime i proljeća.

 

Nakon kvalifikacija formirane su dvije skupine, zlatna i srebrena i ostat će nepromijenjene za cijelo vrijeme treće trećine, takozvanog Grand Finala.
Riječ je o prvom ligaškom natjecanju u jedrenju u Hrvatskoj namijenjenom klupskim posadama. Na njemu sudjeluje osam ekipa koje su prihvatile obavezu nastupa na sve tri planirane regate. Osim prijelaznog pehara pobjednicima, koje ćemo saznati u nedjelju, dvije prvoplasirane posade dobivaju mogućnost nastupa u kvalifikacijama World Sailing Champions league za 2018. godinu.

 

U Srebrenoj skupini u subotu će jedriti ekipe JK Medveščak iz Zagreba, JK Primošten, YC Zlarin i JK Tijat iz Vodica, a četiri posade koje su formirale Zlatnu skupinu su članovi YC Kornati iz Murtera, JK Split, JK Val iz Šibenika i JK Čavle.

 

"Imamo velike ambicije i s obzirom da smo osvojili prvu regatu pokušat ćemo osvojiti i naslov. Imat ćemo jednu promjenu u sastavu posade. Marin Desabota je prije desetak dana slomio ruku, pa će ga zamijeniti Marko Smolić. Nadamo se da ćemo dominirati u Platuima jer smo na njima dugo jedrili i dosta dobro ih poznajemo, dok smo u J70 relativno novi i unatoč tehnički dobro odrađenim manevrima još nismo svladali jedrenje s genakerom na potrebnoj razini", rekao je Teo Piasevoli iz JK Val.

 

Po najavama iz Wave Sailing Centera, a na osnovu povratnih informacija od sudionika Lige, razmišlja se o početku novog ciklusa već u jesen.
 

Iz kategorije: Sport