Datum objave: 29. Srpanj 2018

Hrvatska vaterpolska reprezentacija s Ivanom Tuckom osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Barceloni

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je europsku bronačnu medalju nakon što je u bazenu u Barceloni u utakmici za treće mjesto pobijedila Italiju rezultatom 10-8., predvođena izbornikom Ivanom Tuckom, najtrofejnijim šibenskim sportašem.

 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončano odličje na Europskom prvenstvu svladavši u Barceloni Italiju s 10-8 (4-0, 3-5, 2-1, 1-2). Hrvatskoj je to prva europska medalja nakon čak osam godina i četvrta ukupno. Na EP 2010. u Zagrebu Barakude su osvojile zlato, a u Firenci 1999. i Kranju 2003. naši vaterpolisti su osvojili srebro.

 

Izvrstan ulazak u utakmicu
Za razliku od polufinalnog dvoboja sa Srbima, Hrvatska je protiv Italije izvrsno ušla u utakmicu, a pokazala je igru dostojnu svjetskih prvaka – učinkovito i maštovito u napadu, te čvrsto i koncentrirano u obrani. Barakude su čak četiri puta gubili dvoboj za brončano odličje na Europskom prvenstvu, no u Barceloni je i toj negativnoj seriji došao kraj.
Hrvatska je utakmicu počela bez svog kažnjenog izbornika Ivice Tucka, ali je krenula fantastično – prvu četvrtinu je dobila s 4-0. No, u drugoj četvrtini Barakude nisu uspjeli sačuvati tu veliku prednost, Talijani su zabili čak pet golova i na poluvrijeme se otišlo sa samo dva gola prednosti (7-5), iako talijanski vratari nisu imali nijednu jedinu obranu.

 

Fatović zabio tri gola
Treća četvrtina je započela važnim pogotkom Fatovića za 8-5, a potom je Andro Bušlje zabio za 9-5, opet velika četiri gola prednosti. U zadnju četvrtinu se ušlo s 9-6, a Lončar četiri i pol minuta prije kraja postiže gol za 10-6, prednost koju Talijani više nisu mogli stići.
Loren Fatović je s tri gola bio najbolji strijelac kod Hrvatske, Andro Bušlje i Luka Lončar su zabili po dva, dok je kod Talijana Valentino Gallo bio najučinkovitiji s dva gola.

 

Iz kategorije: Sport