Datum objave: 27. Srpanj 2019

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu osvojila broncu

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska reprezentacija nastavila je niz osvajanja medalja na svjetskim smotrama nakon što je u utakmici za 3. mjesto vaterpolskog turnira na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u jutarnjem subotnjem terminu svladala Mađarsku 10-7 (2-1, 2-2, 2-2, 4-2). Maro Joković bio je prvo ime susreta i enigma za suparničku momčad koja je njegove udarce prema vratima mogla samo pogledom pratiti, prenosimo s portala telegram.hr.

 

Očekivanja su bila veća, na put prema Gwangjuu Ivica Tucak poveo je igrače u obranu zlata osvojenog prije dvije godine u Budimpešti. Nastup u finalu jamčio je odlazak na Olimpijske igre, jamčilo je to i treće mjesto bude li finalist Srbija koja je već ranije osigurala nastup u Tokiju sljedeće godine, no ti ciljevi ostali su nerealizirani za hrvatske vaterpoliste.

 

S druge strane, nova medalja je tu. Ukupno je ona sedma sa svjetskih smotri kroz koje kontinuitet penjanja na postolja traje od 2007. Uz dva zlata i srebro, riznica uspjeha povećana je četvrtom broncom što je lijep uspjeh, ali ne i onaj kojem su se putnici u Južnu Koreju nadali.
No, to je već i otprije poznato.

 

Kako bilo, u utakmici u kojoj su igrači trebali podići glave iznad razine vode nakon što su potonuli poslije polufinalnog poraza od Španjolske, posao je obavljen. Nije to bila idealna predstava Hrvatske, djelomično i zbog toga što su neki udarci razbranili Nagyja na mađarskom golu, no pobjeda je upisana i medalja osvojena.
Ponajviše zahvaljujući uistinu vrhunskoj predstavi junaka susreta koji je ogroman dio tereta stavio na svoja leđa i u svoje ruke. U pitanju je Maro Joković koji je Mađarima isporučio šest pogodaka iz isto toliko pokušaja gradivši kroz cijelu utakmicu put sebi i suigračima do novog novog odličja.

 

“Nije se bilo lako psihički podići nakon poraza u polufinalu, ali odlazimo zadovoljni. Imali smo glavu i rep u ovoj utakmici, bili smo organizirani, pokretni, komunicirali smo u obrani”, otkrio je Joković nakon ogleda recept koji je odveo momčad do pobjede.
Svjestan je da cilj, ipak, nije ispunjen, ali i uvjeren da se kroz Europsko prvenstvo ili kvalifikacije za Olimpijske igre može osigurati put do Japana.
“Nažalost, cilj odlaska na Olimpijske igre nismo uspjeli ispuniti, no šanse za to imamo i dalje. Treba ovo sve analizirati, vidjeti što treba popraviti pa da na sljedećem natjecanju budemo još uspješniji”, zaključio je.

Foto:SC

 

Iz kategorije: Sport