Datum objave: 18. Rujan 2019

Pobjeda Šibenčana protiv Hrvatskog dragovoljca na Šubićevcu i minuta šutnje za Ivicu Prkića

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik se vratio na pobjedničke staze pobijedivši večeras u Šibeniku Hrvatskog dragovoljca s 2 : 0.

Utakmica je počela minutom šutnje za Ivicu Prkića, nekadašnjeg nogometaša Šibenika iz 70-ih godina prošlog stoljeća, a koji je preminuo u 68. godini života.
Prvu prigodu za vodstvo 'narančasti' su imali u 14. minuti. Prince je 'iščeprkao' jednu 'ničiju' loptu koju je iz nebranjene mreže izbacio Šimić. U nastavku akcije napadač iz Gane imao je još bolju situaciju, no s tri metra je loptu dodao u naručje vrataru gostiju Šubariću, kao javlja šibenski.hr.

 

U 23. minuti javili su se i gosti. Crnčević je centrirao, a udarac Nakića prošao je blizu vratnice.
Šibenik je terensku inicijativu kapitalizirao u 27. minuti. Rak je ubacio s desne strane, a robusni Juričić je manirom rasnog centarfora ušao na prvu vratnicu i glavom neobranjivo pogodio Šubarićevu mrežu.

 

Relativno dugo u drugom poluvremenu nije bilo opasnijih akcija, da bi u 60. minuti dva dalekometna pokušaja Raka i Bilića izmamila pljesak šibenske publike. Domaći su u 63. minuti praktički reprizirali akciju iz koje su postigli gol. Ali, ovaj put Juričič nije realizirao centaršut kojim ga je Rak pogodio u trepavicu. Ipak, minutu kasnije centarfor Šibenika uspio je zabiti. Dubinskom loptom izbacio ga je Prince, a Juričićev udarac je malo i uz pomoć bure u neobičnom luku završio u mreži gostiju.
Mogli su gosti smanjiti vodstvo u 73. minuti, ali da se Šibenčani ne tresu pobrinuo se Labrović koji je obranio Vucin udarac s bijele točke.

FOTO:Ante Baranić

 

 

Iz kategorije: Sport