Datum objave: 21. Rujan 2020

KOŠARKA / Šibenčanin Neven Spahija odlazi u Kinu. Postao je trener "Shanghai Sharksa" iz Šangaja.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Neven Spahija, proslavljeni hrvatski košarkaški trener, izbornik reprezentacije Hrvatske, stručnjak koji je vodio brojne klubove u Europi, od "Olimpije" i "Cibone", preko "Lietuvosa", "Macabija", "Tau Keramike" i "Valencije", do "Fenerbahcea", asistent trenera "Atlanta Hawks", i "Memphis Grizzlies" u najjačjoj svjetskoj profesionalnoj košarkaškoj ligi NBA-u, osvajač prvenstva Europe sa španjolskom "Valencijom" te prvak Hrvatske, Slovenije, Litvanije, Izraela, Španije i Turske, postao je trener košarkaškog kluba iz Šangaja.

Spahija se na mjesto glavnog trenera vratio dvije godine nakon što je vodio izraelski "Maccabi" u sezoni 2017./2018. "Shanghai Sharksi"su u svijetu košarke poznati kao momčad u kojoj je stasao Yao Ming, najveći kineski košarkaš svih vremena i član Hall of Famea. Trenutno su na 16. mjestu kineske košarkaške lige, no očigledno imaju puno veće ambicije budući da su pojačali svoje redove, a među pridošlicama su Jimme Fredette i Marcus Denmon, iskusni NBA igrači.  
Spahija odlazi u Kinu po isteku ugovora s klubom "Memphis Grizzlies", a "Shanghai Sharksi" biti  će četrnaesti klub kojeg će voditi kao glavnom treneru u svojoj bogatoj i uspješnoj međunarodnoj karijeri .

Iz kategorije: Sport