Datum objave: 24. Listopad 2020

ŠIBENIK VS DINAMO / Može li "Šibenik" nakon što je tuka "Hajduka" na Poljudu sutra dobiti "Dinamo" na Šubićevcu nošen podrškom 30 posto navijača?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pitanje svih pitanja trenutno je; može li HNK "Šibenik" nakon što je spektakularno tukao "Hajduka" u Splitu pobijediti i jaki "Dinamo" na svom terenu? Odgovor ćemo znati sutra. Ogled "Šibenika" i "Dinamama" zakazana je za 15 sati. Utakmica je izazvala navijačku groznicu kakva već dugo nije viđena u Šibeniku i nema nikakvih dvojbi da bi stadion na Šubićevcu bio pun do vrha da nije korone i epidemioloških mjera. Zbog te nužnosti mnogo će Šibenčana za "Šibenik" morati navijati - platonski, ali nema veze samo neka "Šibenik" dobro odigra protiv favoriziranog protivnika. Ako uspije pobijediti, e to će onda biti velika šibenska priča, a "Hajduk" će se moći tješiti da nije izgubio od nekog tamo niš koristi "Šibenika".
Navijači, kibici, ljubitelji nogometa i svi ostali koji su se uspjeli domoći ulaznice iz koronom limitiranog kontingenta (30 posto od kapaciteta svake tribine) moraju imati na umu da su na snazi posebna pravila koja će vrijediti i za sve naredne utakmice. Dakle, svi koji dolaze na utakmicu moraju na ulazu na stadion osim ulaznice pokazati i osobnu iskaznicu. Oni su već pri kupnji ulaznice  morali dati sve potrebne osobne podatke.
Sve će se ulaznice provjeravati i uspoređivati s evidencijom pa ako broj ulaznice ne odgovara identifikacijskom dokumentu - nema ulaska na stadion Ukoliko ne budu odgovarali kupac ulaznice neće biti pušten na stadion.
Numeracije sjedala koja piše na ulaznicama VRIJEDE. Svaki gledatelj mora sjesti na svoje mjesto na svojoj tribini uz pridržavanje propisane socijalne distance.

RASPORED SJEDENJA I MAKSIMALAN BROJ GLEDATELJA

Na tribinama predviđenim za gledatelje osobe smiju sjediti na način da su udaljene 1,5 metar jedna od druge. Preporučuje se da osobe na tribinama sjede tako da nisu smještene jedna iza druge već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu.

DNEVNO MJERENJE TJELESNE TEMPERATURE

Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju.

FIZIČKA UDALJENOST

Za vrijeme ulaska i izlaska iz sportskog objekta, kao i tijekom boravka odnosno prolaska gledatelja kroz zatvorene prostore sportskog objekta na kojem se održava natjecanje (hodnici, sanitarni čvor i sl.) preporučuje se držati razmak od 1,5 metra kao nužnu fizičku udaljenost.

Za svako natjecanje uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba u gledateljstvu radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja u evidenciju se unose ime i prezime osobe. Osim toga i policija je priopćila da će itekako voditi računa da utakmica protekne u primjerenoj atmosferi pa će, kao što je najavila, prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima vršiti foto i video snimanje na stadionu i na prilazima stadionu.

Iz kategorije: Sport