Datum objave: 13. Studeni 2020

ŠIBENČANINA ADEMIJA SLAVE U SJEVERNOJ MAKEDONIJI / Igrao je ozlijeđen, uveo ih u Euro i odigrao "lavovsku" partiju za reprezentaciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Sjeverna Makedonija se plasirala na Europsko prvenstvo prvi put u svojoj povijesti od osamostaljenja, a posebno priznanje odaju Šibenčaninu Arijanu Ademiju.

Do tog uspjeha odveo ih je Goran Pandev golom za pobjedu 1:0 protiv Gruzije u Tbilisiju. I dok je u fokusu makedonskih medija upravo 38-godišnji veteran, makedonska Večer nije propustila odati priznanje ni Arijanu Ademiju (29), piše Index.hr.

"Zbog takvih kao što je Ademi idemo na Euro"

Bivšeg Dimanovog  kapetana prozvali su "lavom" te otkrili da je igrao ozlijeđen. Ademi je igrao do 67. minute, a onda je ipak zbog ozljede morao napustiti travnjak

"Svaka čast, Arijane. Bravo. Od čega je ovaj momak? Možemo mu se samo nakloniti i pozdraviti ga. Iako je bio ozlijeđen i u bolovima, odlučio je igrati za Makedoniju. Igrao je pod injekcijama, trčao je, bilo ga je posvuda samo da pomogne dečkima. I onakav ozlijeđen praktički je poginuo na terenu u Tbilisiju", piše makedonska Večer.
Dodaju da je lako pobjeđivati kad u ekipi imate Ademija.

"Lavovska igra, Makedonija je pobijedila. Tako je bilo i protiv Kosova, Ademi je igrao ozlijeđen, pa je i tada odigrao lavovsku partiju za reprezentaciju. Lako je kad imaš takvog igrača koji želi i ozlijeđen igrati. Zbog toga Makedonija pobjeđuje, zbog toga se plasirala na Euro", euforični su Makedonci, ali s razlogom.

No na kraju otkrivaju da će Ademi zbog ozljede propustiti iduća dva reprezentativna zadatka, utakmice protiv Estonije i Armenije u Ligi nacija. Službeno stanje njegove ozljede još je nepoznato, ali Večer piše da je praktički nemoguće da nastupi u spomenutim utakmicama. 

Iz kategorije: Sport