Datum objave: 24. Studeni 2020

NBA / Dario Šarić je drugi najbolje plaćeni hrvatski košarkaš u NBA. "Phoenix Sunsi" mu daju 27 000 000 dolara za tri godine igranja u njihovom timu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uz Dražena Petrovića najbolji i najuspješniji šibenski košarkaš Dario Šarić, postao je drugi najbolje plaćeni hrvatski košarkaš u NBA. On je s klubom "Phoenix Suns" iz grada Phoenixa u Arizoni, potpisao trogodišnji novi ugovor vrijedan 27 milijuna dolara što znači da će mu plaća biti 9 000 000  dolara godišnje. Ispred njega je Bojan Bogdanović s godišnjomk plaćom od 17 850 000 dolara, a iza njega je Ivica Zubac s plaćomod 7 000 000 dolara godišnje.
Potpisivanjem trogodišnjeg ugovora s "Phoeniy Sunsima", Dario Šarić je konačno dobio dugo čekanu satisfakciju za svoju odličnu i učinkovitu igru u američkoj profesionalnoj košarci. Koliko je napredovao najbolje se vidjelo u ožujku ove godine kada je  postizao prosječno 18,8 koševa po utakmici te imao prosječno po 6,8 uspješnih skokova u obrani i napadu te imao 57 posto šuta iz igre i 52 posto za tricu. U novoj sezoni Dario će za "Phoenix Sunse" igrati na poziciji krilnog centra, a igrat će u paru s De Andre Aytonom. Prema procjenama stručnjaka "Phoenix" ove sezone ima iznimno jaku i respektabilnu ekipu koja će sigurno konkurirati za visoke pozicije u borbi za doigravanje.  

Foto: Official photo from Phoenix Suns website

Iz kategorije: Sport