Datum objave: 04. Veljača 2021

NOGOMET / Nakon remija u Rijeci svi hvale HNK "Šibenik", a mediji tvrde - Šibenčani su hit prvenstva.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nogometaši "Šibenika" uspjeli su u 19. kolu Prvenstva Hrvatske nadigrati jaku "Rijeku" u Rijeci i vratiti se kući s vrijednim bodom, ali i "gepekom" punim pohvala za prikazanu igru. Svi hvale "Šibenik", a sportski novinari i mediji tvrde - Šibenčani su hit prvenstva. Bio je to njihov treći susret ove sezone. U prvom kolu Riječani su na svom stadionu pobijedili s 2:1, ali teškom mukom i tek u  posljednjim minutama. U uzvratnoj utakmici u Šibeniku "Rijeka" nije uspjela pružiti neki veći otpor razigranom "Šibeniku" koji je slavio s 2:0. Treći susret pokazao je da ništa nije bilo slučajno. Uostalom "Šibenik" je u goste "Rijeci" došao nakon dvije gostujuće pobjede. U Zagrebu je "Lokomotivu" pobijedio s čak 4:0, a potom i "Dinamo" s 2:1.
Utakmica "Rijeka" - "Šibenik" bila je odlična, uzbudljiva, puna dobrih poteza i preokreta, poništenih golova, intervencija VAR-a... Ukratko pravi nogometni triler u kojem je "Šibenik" bio bolji akter. U samo pet minuta došao je do vodstva od 2:0. Najprije je Sahiti s 20 metara na lijevoj strani pokušao uposliti Jurića, ali nije uspio no lopta mu se vratila pa prolazi Arsenića i pogađa iz blizine. Potom u 32. minuti Bulat prolazi po lijevoj strani i dodaje loptu Raku koji pronalazi Jurića koji je nadmudrio riječku obranu i pogađa u prazan gol.
"Šibenik" je vodio sve do posljednjih minuta utakmice i odlijevao napadima "Rijeke" koja je mobilizirala sve snage ne bi li iščupao barem bod. U napetoj završnici "Rijerka" se domogla boda tek u pri kraju sudačke nadoknade kada se činilo da više nema spasa, sudac je nakon "konzultacija" s VAR-om dosudio jedanaesterac za "Rijeku"

Foto: HNK Rijeka

U sljedećem kolu Šibenik je domaćin Varaždinu nakon tri uzastopna gostovanja, dok Riječani gostuju kod Lokomotive.

SASTAVI

RIJEKA (3-4-3): Nevistić - Arsenić, Galović, Smolčić - Tomečak, Čerin, Lončar (Yateke 82'), Štefulj (Murić 46') - Pavičić (Mudržaija 63'), Andrijašević, Menalo (Kulenović 63').

ŠIBENIK (3-4-3): Labrović - Pandža, Schildenfeld, Bilić - Pajić, Alimi, Bulat (Todorovski 90+7'), Kvesić - Rak (Ćurić 63'), Sahiti (Martin 76'), Jurić.

Iz kategorije: Sport