Datum objave: 03. Travanj 2021

NOGOMET / "Šibenik" prekinuo "Dinamov" pobjedonosni niz. Odlični "Šibenik" predvodio je fenomenalni golman Lovre Modrić.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Odlični "Šibenik" prekinuo je pobjedonosni niz moćnog "Dinama" i izvukao zlata vrijedan bod u utakmici protiv favoriziranog protivnika. Skeptici bi mogli reći da "Šibenik" nije pobijedio "Dinamo" jer je rezultat bio 1 : 1 , ali treba biti realan pa reći da su šibenski nogometaši odigrali odličnu utakmicu tijekom koje su se ravnopravno nosili s "Dinamom", a na trenutke su bili i bolja ekipa na terenu. Zanimljiv je podatak da je "Dinamo" imao u svom posjedu 66 posto vremena utakmice, a "Šibenik" samo 34 posto, ali je "Šibenik" ipak uputio više udaraca prema golu (14 : 12) i sve u svemu bio opasniji od gostujuće ekipe. Odlična je bila obrana "Šibenika" koja je blokirala čak 6 "Dinamovih" udaraca, a fenomenalan je bio golman "Šibenika" Lovre Rogić koji je doslovno radio čuda i branio neobranjivo. Strijelac za Dinamo je bio Lovro Majer u 70. minuti, a za 1:1 je pogodio Mesa nakon fantastičnog poteza Marka Bulata. HNK "Šibenik" prvi je puta vodio novi trener Sergija Escobar. Debi mu je bio, blago rečeno, obećavajući.
"Dinamo" se s bodom osvojenim u Šibeniku vratio na vrh ljestvice, a "Šibenik" se stabilizirao na vrlo solidnom šestom mjestu s 27 osvojenih bodova, dva više od sedmog Slavena Belupa, a sedam više od posljednje Lokomotive.

 ŠIBENIK: Rogić - Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić - Ćurić (Ampem 74'), Bulat, Mesa - Alvaro (Rak 68'), E. Sahiti, Jurić (Bailone 74')

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile, Lauritsen, Leovac - Jakić, Mišić (Hajrović 80') - Atiemwen (Ivanušec 60'), Majer, Oršić - Gavranović (Tolić 90+2')

Iz kategorije: Sport