Datum objave: 24. Travanj 2021

NOGOMET / "Šibenik" ostao bez prvoligaške licence, ali još nije sve izgubljeno. Šansa je - žalba.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Jedini klub koji igra u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi koji nije dobio licencu za igranje u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi iduće sezone je - HNK "Šibenik". Šibenski prvoligaš nije dobio licencu za nastavak prvoligaškog natjecanja zbog toga što nije dostavio ispravan financijski izvještaj. Ipak, čini se da još nije sve izgubljeno jer postoji i "popravni ispit" pred Žalbenim tijelom HNS-a. Bit će velika šteta da sve u svemu vrlo solidni "Šibenik" koji doduše nema potencijala za vrh tablice, ali se sjajno nosi s konkurencijom i baš lijepo figura u Prvoj ligi, ne bude mogao nastaviti igrati u tom ipak elitnom natjecanju u kojem, barem po imidžu, stoji bolje od rezultatski uspješnijeg "Hajduka".

Licencu za natjecanje u Prvoj HNL dobila su devetorica prvoligaša "Dinamo", "Gorica", "Hajduk", "Istra 1961", "Lokomotiva", "Osijek", "Rijeka", "Slaven Belupo" i "Varaždin" i dva drugoligaša "Hrvatski dragovoljac" i "Cibalia". Licence za Prvu HNL vrijede i za europska natjecanja.  

Klubovi koji su odbijeni mogu podnijeti žalbu do 5. svibnja. Potom Žalbeno tijelo u drugom stupnju ima rok do 27. svibnja donijeti konačne odluke. Iskustvo govori da rijetko tko ostane bez licence, ali bilo je i takvih primjera.
Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2021./22. godinu za Uefina klupska natjecanja, uključujući UEFA Ligu prvakinja, te natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL.

 

Iz kategorije: Sport