Datum objave: 25. Travanj 2021

ITF WORLD TENIS TOUR-ŠIBENIK OPEN / David Pichler pobijedio je Duju Kekeza. Danas za osvajanje Šibenik Opena igra protiv Aldina Šetkića iz BiH.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Austrijski tenisač David Pichler, 486. na ATP listi pobijedio je u polufinalu hrvatskog tenisača Duju Kekeza i plasirao se u finale Duje Kekez ITF WORLD TENIS TOUR - ŠIBENIK OPEN profesionalnog turnira tenisača iz serije ITF World Tour koji se igra za nagradni fond od 15.000 američkih dolara i boduje za ATP listu. Kekez je je nakon prvog seta u kojem je izgubio sa 6:2 u drugom setu zaigrao puno bolje. Uspio je nadigrati Pichlera i povesti s 5:3, ali nije uspio izdržati. Pichler je zaigrao čvršće pa je na kraju slavio sa 7:6.. Pichler će za naslov igrati protiv Aldina Šetkića iz Bosne i Hercegovine 493. na ATP listi. Šetkić je u polufinalu u uzbudljivom i do kraja neizvjesnom meču pobijedio Nijemca Sebastiana Prechtela 761. na ATP listi – 4:6, 6:2, 7:5.
Ipak Hrvatska nije ostala bez predstavnika u finalu Šibenik Opena. U konkurenciji parova austrijsko - hrvatska kombinacija David Pichler - Zvonimir Babić pobijedila je par Borna Devald - Mili Poljičak sa 6:3, 6:4.

Sve su to jako dobre vijesti za hrvatski tenis jer je u konkurenciji 64 tenisača iz 18 zemalja imala najviše igrač u četvrtfinalnim i polufinalnim mečevima.   

Iz kategorije: Sport