Datum objave: 30. Svibanj 2021

VATRPOLO / Nakon Litve (+25), mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija u Šibeniku potopila i Nizozemsku 16:9 i izborila nastup na Europskom prvenstvu u Portugalu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon Litve (+25), mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija do 15 godina u je Šibeniku potopila i Nizozemsku. Pobijedila je s 16:9 i izborila nastup na Europskom prvenstvu u Portugalu. Danas budućnost hrvatskog vaterpola igra protiv Njemačke. Ta utakmica više nema rezultatski imperativ no nema sumnje da će mladi vaterpolisti i tu utakmicu odigrati kao igraju odlučujuću utakmicu za finale Europskog prvenstva. U prve dvije pokazali su sav raskoš svog talenta, borbenost i znanje o čemu bolje od gol razlike od +24 svjedoči kako su igrali. U mlade vaterpoliste, zapravo dječake, mogli bi se ugledati i mnogi stariji sportaši. Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija do 15 godina nastupat će početkom srpnja u portugalskom Louleu na Europskom prvenstvu! To je epilog nakon i druge uvjerljive pobjede izabranika trenera Davida Burburana u 2. kolu kvalifikacijskog turnira u Šibeniku.

U drugom susretu 2. kola, Njemačka je pobijedila Litvu 25:5.
Nakon 2. kola poredak je: Hrvatska 6, Njemačka 4, Nizozemska 1, Litva 0.
Danas u 3. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Šibeniku igraju Hrvatska – Njemačka (9 sati) i Nizozemska – Litva (11 sati).

Iz kategorije: Sport