Datum objave: 10. Kolovoz 2021

NOGOMETNA TRANSVERZALA CALLCUTA - ŠIBENIK / HNK „Šibenik” dobiva egzotično pojačanje – Sandesha Jhingana, reprezentativca Indije i kapetana ATK „Mohun Bagana” iz Callcute

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sandesh Jhingan, nogometni reprezentativac Indije, druge najmnogoljudnije zemlje svijeta koja ima 1 392 000 000 stanovnika, postat će ako pregovori budu uspješno okončani, novi član šibenskog prvoligaša HNK „Šibenik”. Jhingan je kapetan momčadi ATK „Mohun Bagana” iz Callcute, grada koji ima gotovo 500 000 stanovnika više od Hrvatske, a slovi za jednog od najboljih indijskih nogometaša. Rođen je 1993. godine u Chandigarhu, a igra na poziciji centra. U Indiji uživa status zvijezde. Dobitnik je AIFF-ove nagrade za igrača 2014.godine, indijsku nagradu „Arjuna” za izvanredna postignuća u nogometu dobio je nagradu 2020. godine. Za reprezentaciju Indije debitirao je 2015. godine i od tada je njen standardni igrač.
Pojačanje će „Šibeniku” dobro doći jer u u Prvoj HNL ove sezone baš i ne die dobro. U prva četiri kola „Šibenik” je uspio osvojiti samo jedan bod. Doduše, svaka mala naprid gura, ali vrag je odnio šalu i treba nešto poduzeti da šibenski prvoligaš ostane tamo gdje mu je mjesto – na sredini tablice Prve HNL.
Foto: khelnow.com

Iz kategorije: Sport