Datum objave: 20. Kolovoz 2021

PROGNOZE I OČEKIVANJA / Analiziramo što HNK Šibenik s novim pojačanjima čeka u ovoj sezoni HNL -a?

Diana Ferić
Diana Ferić

HNK Šibenik je prošle sezone natjecanje u 1. HNL završio na šestom mjestu. Međutim, možemo reći kako je tablica bila podijeljena na donji i gornji dio jer je petoplasirana Gorica od Šibenika na kraju imala čak 24 boda više. Do par kola prije kraja tih je pet ekipa s donjeg dijela tablice još uvijek bilo u borbi za ostanak u ligi, a Šibenik se pokazao najuspješnijom od njih te je s 35 bodova završio natjecanje. Definitivno se tijekom te protekle sezone moglo izvući puno pouka koje će biti vrlo bitne za ovu sezonu i ostaje nam vidjeti hoće li ovoga puta ishod biti sličan, lošiji ili pak bolji od očekivanog.

Težak start, no opravdan

Šibenik je u sezonu krenuo poprilično loše. Nakon prva tri kola upisao je isto toliko poraza, no ako bolje pogledamo, zapravo možemo reći da nije sve tako crno. U sva su prva tri kola Šibenčani igrali u gostima i to protiv ekipa iz ranije spomenutog gornjeg dijela tablice prošle sezone. Redom su ta gostovanja bila kod Osijeka, Gorice i Hajduka, a da stvar bude još zanimljivija, Šibenik je čak i u četvrtom kolu morao na gostovanje. Ono je bilo protiv Slaven Belupa i već se osjetila razlika. Ta je utakmica završila 1:1 i tako je momčad sa Šubićevca došla do prvog boda. U petom kolu, jedinom odigranom na domaćem terenu, Šibenik je odigrao sjajno. Gost je bio novopridošli Hrvatski Dragovoljac te je u toj utakmici dobio šest golova i Šibenik je upisao prvu pobjedu rezultatom 6:2. Ta je utakmica možda bila dobra naznaka da će Šubićevac ove sezone biti vrlo neugodno gostovanje za ostatak lige, a to bi mogla biti velika stvar.

Ostatak sezone

Iako je sezona tek počela, s njom su počele i špekulacije kako bi ona mogla završiti za Šibenik. Gledajući procjene kladionica kao što je Mozzart, ono što je odmah jasno jest da Funcuti ne bi trebali strahovati od ispadanja iz lige kao što je to bio jedan od potencijalnih ishoda prošle sezone. Šibeniku se procjenjuje sredina tablice, a u tome hoće li biti bolji ili lošiji od očekivanja definitivno će presuditi utakmice protiv, barem na papiru, slabijih ekipa. Ako se po jutru dan poznaje, Šibenik je protiv Hrvatskog Dragovoljca dao svima do znanja da ove sezone posjeduje velike ambicije te da potencijala u ekipi svakako ima.

Rujan i listopad bit će ključni

O tome kako će sezona Šibenika koji je zadnjih dana na naslovnicama sportskih portala zbog dovođenja indijskog igrača Sandesha Jhingana napredovati, najjasniju sliku mogli bi dati rujan i listopad. Naime, 18. rujna Šibenik će započeti svoju seriju od čak pet domaćih utakmica koja će se završiti gostovanjem upravo kod ranije spomenutog Hrvatskog Dragovoljca. Taj će period bez ikakve sumnje biti ključan za skupiti što je više moguće domaćih bodova kako bi ova sezona mogla imati jedan odličan smjer. Tih će pet domaćih utakmica biti redom protiv Lokomotive, trenutno prvoplasiranog Osijeka, Gorice, Hajduka i Slaven Belupa. Iako su neki od tih protivnika na papiru veći favoriti za pobjedu, bit će vrlo zanimljivo gledati kako će se Šibenčani s njima nositi na domaćem terenu koji bi trebao biti jedna od njihovih najvećih snaga ove sezone.

Iz kategorije: Sport