Sidebar Menu

Datum objave: 04. Listopad 2021

DOČEK PRVAKA / Vatreni doček na Baldekinu mladog Šibenčanina Tea Kalogjere koji je Hrvatskoj donio prvo zlato u powerliftingu

Diana Ferić
Diana Ferić

Članovi Powerlifting kluba Šibenik uz potporu Funcuta bakljadom su dočekali sinoć na Baldekinu, kod spomenika Draženu Petroviću, mladog Šibenčanina Tea Kalogjera koji je prije nekoliko dana postao svjetski  prvak u powerliftingu za kadete na Svjetskom prvenstvu održanom u Švedskoj. To je povjesni uspjeh hrvatskog sporta i hrvatskog powerliftinga. Powerlifting klub  Šibenik je prvi klub u Hrvatskoj u tom sportu i Šibenik je prvi grad sa zlatnom medaljom u powerliftingu.

Kalogjera je u čučnju podigao 220 kg, bench pressu 170 kg, mrtvom dizanju 255 kg. Natjecao se u kategoriji kadeti do 74 kg. Postavio je i svjetski rekord u bench pressu i totalu. Kalogjera je osvojio još tri medalje za svaku disciplinu zasebno. Zlatom se je okitio u bench pressu, srebrom u čučnju i broncom u mrtvom dizanju.

 

Video

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.