Datum objave: 15. Studeni 2021

KOŠARKA IM JE U KRVI / Studentski košarkaški klub Šibenik vratio se se nakon dvije godine u igru

Diana Ferić
Diana Ferić

Studentski košarkaški klub Šibenik je, nakon gotovo dvogodišnje pauze od regularnog natjecanje, sudjeluje   u novom natjecanju - FERbasket ligi u Zagrebu.

Šibenski studenti tako su ove sezone jedna od osam momčadi koja sudjeluje u ovom amaterskom košarkaškom natjecanju koje se održava već više od deset godina, a ime je dobilo po tome što su ga pokrenuli članovi i studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Šibenčani su u prvom kolu izgubili od selekcije Fakulteta strojarstva i brodogradnje 51-46, no kako ističu, zadovoljni su prikazanim.

Riječ je momčadi čiji su članovi već duže na okupu, utrenirani su i okupili su se znatno prije nas. Nama je pristiglo sedam-osam novih igrača, a neki će nam tek ovog tjedna doći iz Šibenika te nam je ova utakmica bila svojevrsna uvertira u sve ono što nas čeka. Došla nam je dobro da vidimo gdje smo i koliko nam još fali do onoga gdje želimo biti",  kaže  Ricardo Kulušić, predsjednik tog kluba.

Mnogi igrači napustili su SKK zbog završetka akademskih obaveza i povratka u rodni grad, a umjesto njih su stigli brojni bivši članovi juniorskih selekcija Šibenika i Jollyja, poput Ivana Nerbera, Ivana Šolića, Josipa Marina, Luke Jerkina, Roka Romana, Lovre Pancirova i Marka Gojanovića.

Upravo je Ivan Nerber bio prvo ime Šibenika u prvom kolu. Zabio je 15 poena. Drugi strijelac bio je jedan od igrača koji su u klubu od samog početka - Ivan Baljkas (14 koševa). 

Šibenik je u ovoj utakmici vodio većinu susreta, no kraća rotacija i manjak spreme presudio je u zadnjim minutama.

Prvo kolo, 46-51 vs FSB: Jerkin, Nerber 15, Mrdeža, Baljkas 14, Lučev 5, Kulušić, Šolić 4, Marin 3, Gulam 5

Iz kategorije: Sport