Datum objave: 21. Prosinac 2021

PRVENSTVA HRVATSKE / Toni Slavica seniorski, mlađi seniorski i juniorski prvak Hrvatske na 400 m mješovito

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Toni Slavica, član Plivačkog kluba „Šibenik” seniorski je, mlađi seniorski i juniorski prvak Hrvatske u plivanju na 400 m mješovito. Svoju dominaciju u toj kategoriji potvrdio je na Prvenstvu Hrvatske u malim 25 metarskim bazenima koje se održava u Rijeci. Toni je dan prije utrke na 400 m mješovito, doplivao do drugog mjesta u utrci 200 m mješovito te ponovo postao viceprvak u seniorskoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u toj disciplini. Uz sve to Toni se sa šeste pozicije iz kvalifikacija, u finalu uspio izboriti za drugo mjesto i u disciplini 200 m prsno. Tonija je za samo 44 stotinke nadmašio Luka Kmetić, mlađi seniora iz zagrebačke „Mladosti” koji je u toj utrci postavio novi hrvatski juniorski rekord kojeg je držao Ivan Capan još od 2010. godine.
U disciplini 400 m mješovito bila je uspješna i šibenska plivačica Marija Kardum. Nakon dvojbene diskvalifikacije u disciplini 200 m mješovito Marija je otplivala odličnu utrku na dvostruko dužoj dionici i zasluženo došla do brončane medalja u mlađoj seniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Srebrnu medalju za PK „Šibenik” osvojio je Josip Bepo Srzić koji je u konkurenciji dvije godine starijih plivača došao do srebrne medalje u disciplini 200 m prsno, a ni drugi šibenski plivači nisu u Rijeci podbacili. Anamarija Vukičević je u B finalu u disciplini 200 m slobodno i ostvarila 14. vrijeme kod juniorki, Luka Popović je u disciplini 400 mješovito bio odličan 6. mjesta, a šibenska štafeta 4 x100 mješovito postigla je 6. najbolji nacionalni rezultat kod mlađih juniora.

 

Iz kategorije: Sport