Datum objave: 12. Veljača 2022

NOGOMET / Navijači "Šibenika"nakon katastrofalnih 0 : 5 sa Šubićevca aplauzom ispratili protivničku ekipu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Treba biti realan, Šibenik nikada nije bio neka velika nogometna sila pa porazi njegovih nogometaša od jačih i boljih nisu bili neka sramota, ali poraz kojeg je HNK "Šibenik" doživio jučer na svom terenu od posljednje ekipe 1. hrvatske nogometne lige, slabog "Hrvatskog dragovoljca", težak je i ponižavajući. Teško je zaključiti je li to bio trenutak slabosti ili odraz lošeg stanja i i realnih mogućnosti šibenskog prvoligaša? Istina je da "Šibenik" nije izašao na teren sa svojom najboljom postavom jer su neki ključni igrači izostali zbog bolesti, ali to nije bio razlog da se doživi takav potop.
Utakmica je počela dosta dobrom, borbenom igrom obje ekipe. Vidjelo se da "Šibenik" nastoji što prije doći do vodstva, ali "Dragovoljac" se nije dao. Igrao je dobro i borbeno iako mu bodovi sa Šubićevca baš ništa nisu značili jer je odavno zamrznuo svoj status na zadnjem mjestu 1. HNL. Kola su za "Šibenik" krenula nizbrdo već u 10. minuti kada je "Dragovoljac" iskoristio grešku obrane domaćih i poveo
. Samo tri minute kasnije "Dragovoljac" naplaćuje grešku "Šibenika" i vodi 0 : 2. Do kraja poluvremena bilo je 0 : 3. Nije da "Šibenik" nije pokušavao nešto učiniti, ali sve je to bilo slabo, jalovo i beskrvno. Statistika je pogubna, u prvom poluvremenu "Šibenik" je uputio samo jedan udarac u okvir gola protivnika. Pomisao da bi "Šibenik" mogao zaigrati bolje u drugom poluvremenu rasplinula se u 4. minuti kada je "Dragovoljac" poveo s 0 : 4. "Šibenik" je potonuo kao Titanik, a peti gol kojeg je primio bio je samo zadnja brukva u kapsi te tužne utakmice nakon koje u zraku visi pitanje može li, štoviše treba li uopće ovakav "Šibenik" ostati u 1. HNL?

Iz kategorije: Sport