Datum objave: 15. Svibanj 2022

NOGOMET / „Dinamo” pobjedom nad „Šibenikom” u Šibeniku osvojio naslov prvaka Hrvatske. Mogao je to postići i bez pomoći suca.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dinamo” je u pretposljednjoj utakmici Prvenstva Hrvatske pobijedio „Šibenik” u Šibeniku s 2:0 i osvojio naslov prvaka Hrvatske. Zbog ove pobjede sraz „Dinama” i „Hajduka” u posljednjoj utakmici koja je očekivana kao derbi nad derbijima, bit će tek obična revijalna utakmica jer „Dinamo” s pobjedom u Šibeniku ima nedostižnu prednost od 4 bod pred „Hajdukom”.
„Dinamo” je bio bolji od „Šibenika” i njegova pobjeda nije bila upitna iako je „Šibenik” u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio, a imao je i jednu sto postotnu priliku. Šteta je što je i ovako premoćni „Dinamo” imao i nekorektnu pomoć suca koji je svojim favoriziranjem „Dinama” izazvao i tučnjavu među igračima koji srećom nije eskalirao.
Ni svi nogometaši „Dinama” među kojima i neki bivši igrači „Šibenika” nisu se ponašali sportski i ničim nisu davali do znanja da pripadaju najboljem hrvatskom nogometnom timu koji bi morao biti uzor kada je sportskom ponašanju riječ.

Strijelci za Dinamo bili su Marko Tolić (39) i Petar Bočjak (53). Uoči posljednjeg kola „Dinamo” vodi na ljestvici sa 76 bodova, „Hajduk” ima 72, Osijek” na trećem mjestu 68, a „Rijeka” je četvrta sa 62 boda. „Šibenik” je s osvojena 32 boda ispred pretposljednje „Istra 1961” i posljednjeg „Hrvatskog dragovoljca” koji ispada iz 1. HNL.
U posljednjem kolu u subotu 21. svibnja „Šibenik” gostuje u Zagrebu kod „Lokomotive”.

Iz kategorije: Sport