Datum objave: 17. Rujan 2022

SA ŠUBIĆEVCA PONOSNO PRIOPĆILI / Našli prvog sponzora i to u Širokom Brijegu, tvrtku koja je nekoć bila u Konzorciju za preuzimanje TLM -a

Diana Ferić
Diana Ferić

HNK Šibenik našao je svog prvog sponzora i to u susjednoj Bosni i Hercegovini. To je tvrtka FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega. kako su objavili na svojoj Facebook stranici, najveći proizvođač aluminijskih profila na BiH tržištu. FEAL je osnovan prije više od 40 godina, a od2000. godine je u potpunosti u privatnom vlasništvu. Ta je tvrtka je specijalizirana za projektiranje aluminijskih sustava i daljnju preradu aluminija od same ideje do finalnog proizvoda u graditeljstvu i industriji. Proizvodni kapacitet tvrtke FEAL se kontinuirano proširuju, a sada iznose 88.000 tona aluminija, te u svojim pogonima ima 7 preša. U FEAL-u posebno i ističu i svojih 700 zaposlenika.

FEAL osim u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj uspješno posluje i u Austriji, Njemačkoj, Srbiji i Crnoj Gori. U Dugopolju pokraj Splita izgradili su moderan prodajno-skladišni prostor koji olakšava poslovanje njihovim kupcima iz Dalmacije.FEAL osim u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj posluje i u Austriji, Njemačkoj, Srbiji i Crnoj Gori, navodi s ena Facebook stranici šibenskog prvoligaša.

Ne spominje se i da je Feat bio dio Konzorcija pet tvrtki koji je osnovan 2008. godine radi pruzimanja šibenskog TLM -a, ali ga je i prvi napustio. Razlog razlazu je bio to što je Feal je tražio da TLM ne ulaže u proizvodnju profila za građevinu. Drugi partneri se nisu složili s time, osobito Zagreb Montaža.

Iz kategorije: Sport