Datum objave: 25. Listopad 2022

VESLANJE / „Krka” najbolja na „Memorijal Perica Vlašić“ u samcu za juniorke, kadetkinje i kadate i četvercu na pariće za starije kadate.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Veslači „Krke” imali su uspješan nastup na kupu „Dalmacija 2022. – Memorijal Perica Vlašić“ koji je organizirao HVK „Mornar“. Pod vodstvom trenera Radečića, Krasića i Miloševića natjecalo se trideset veslačica i veslača Krke u konkurenciji vršnjaka iz svih dalmatinskih veslačkih klubova Dalmacije, te dva kluba iz Bosne i Hercegovine. U Šibenik su se vratili s 4 zlatne, 6 srebrnih i jednom brončanom medaljom.

Zlatne medalje: 

  1. Tara Doodney, samac za mlađe kadetkinje; 

  2. Lovro Papak, Vice Morić, Vice Alfier, Ivano Zorica i Luka Leon Batinica (korm.) u četvercu na pariće (GIG) za starije kadete; 

  3. Franko Šarić, samac za starije kadete; 

  4. Franka Zorčić, samac za mlađe juniorke. 

Srebrne medalje: 

  1. Franko Dobra, samac za mlađe juniore, 

  2. Jerko Petrović i Jakov Mikulandra, dvojac na pariće za starije kadete; 

  3. Matija Diklić, Luka Papak, Nato Alfier, Lovre Palinić i Luka Leon Batinica (korm.) u četvercu na pariće za mlađe kadete; 

  4. Šime Grubišić, samac za mlađe kadete; 

  5. Gabriel Mečev i Marko Rossini, dvojac na pariće za mlađe kadete; 

  6. Marko Martinović i Nikola Knežić, dvojac bez kormilara za mlađe juniore. 

Brončana medalja: 

  1. Šime Slavica i Duje Garma, dvojac na pariće za mlađe juniore. 

Ivan Dželalija i Max Doodney osvojili su četvrto, a Nikola Dobre i Alberto Rossini peto mjesto (svaki u svojoj skupini) u dvojcu na pariće za mlađe juniore, dok Marin Trzin zbog loma vesla pri zagrijavanju nije uspio startati u svojoj disciplini samca za mlađe juniore.

Po okončanju serije od 5 regata za „Kup Dalmacije 2022.“ veslački klub „Krka” imao je najveći broj bodova i osvojilo je naslov ukupnog pobjednika u kategoriji mlađih i starijih kadeta.

Foto: Nives Crnogaća / VK Krka

Iz kategorije: Sport