Datum objave: 15. Studeni 2022

PLIVANJE / Šibenski plivači Toni Slavica i Mauro Galić zlatni na 50. međunarodni plivački miting "Mladost". Mateju Vukičeviću bronca izmakla za 17 stotinki sekunde.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski plivači Toni Slavica i Mauro Galić, članovi PK „Šibenik” trijumfirali su na 50. međunarodni plivački miting "Mladost" u Zagrebu koji je dio HEP GRAND PRIX ciklusa natjecanja.
Za PK „Šibenik” uz Tonija Slavicu i Maura Galića, na tom prestižnom natjecanju p nastupili su Luka Cvitan, Matej Vukičević, Daniel Bušac i Mauro Galić u C kategoriji (2007. i 2008. godište).
Toni Slavica je nastupio u 4 discipline. U disciplinama 200 i 400 mješovito bio je uvjerljivo najbolji i osvojio je zlatne medalje. U obje discipline približio se juniorskim rekordima Hrvatske. U disciplini 100 mješovito bio je drugi. Za zamah brži od njega bio Nikola Miljenić, olimpijac i ponajbolji plivač Hrvatske.
Mauro Galić natjecao s godinu dana starijim plivačima te je u tako jakoj konkurenciji postigao izvanredne uspjehe. Osvojio je zlatnu medalju na 100 leptir u kojoj je službeni prvak Hrvatske, a na 200 mješovito bio je treći te mu je pripala brončana medalja.
Matej Vukičević je izborio dva finala na 50 leđno i 50 leptir. Najbolji plasman imao je u disciplini 50 leđno gdje je osvojio 4. mjesto. Brončana medalja izmakla mu je za 17 stotinki sekunde.
Na M
eđunarodnom plivačkom mitingu "Mladost" nastupilo je 600 plivača i plivačica iz Hrvatske i susjednih zemalja Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Iz kategorije: Sport