Datum objave: 16. Siječanj 2023

PRIZNANJE IVICI TUCKU / HOO ga je ove godine ignorirao kao uspješnog trenera, a u izboru Sportskih novosti dobio posebno priznanje

Diana Ferić
Diana Ferić

Posebno priznanje u tradicionalnom 71. izboru Sportskih novosti dobili su izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Posebno mi je drago što ovo priznanje dijelim sa svojim kolegom i velikim prijateljem Zlatkom Dalićem, prošli smo zajedno nešto što je iznimno zahtjevno, ostali smo na vrhu. Uspjeli smo ostvariti ono najteže, a to je osvajati medalju do medalje. I Zlatko i ja smo se složili da se ponekad pitaš možeš li to uopće, ali to te tjera da budeš još bolji. Imamo zalog za budućnost, vjerujem da su pred hrvatskim vaterpolom lijepi dani, mnogo je toga ispred nas, recimo Olimpijske igre, a mi ćemo učiniti sve da dođemo do nove medalje. Dečki su u Kataru uzeli broncu, i ja sam već rekao - osvojiti medalju na tako velikom natjecanju je iznimna, veličanstvena stvar - poručio je Tucak, dok Dalić zbog drugih obaveza nije prisustvovao svečanosti. 

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašeni su najboljim sportašima Hrvatske.

Hrvatska nogometna reprezentacija je slavila u momčadskoj konkurenciji, dok je u ekipnoj konkurenciji najboljim proglašen kuglački klub Mlaka iz Rijeke.

U ovogodišnjoj anketi, 71. po redu, sudjelovala su 264 novinara iz 55 redakcija, a svečanost dodjele nagrada održana je u nedjelju u studiju HRT-a Anton Marti u Zagrebu, u nazočnosti brojnih sportskih djelatnika i uzvanika.

 Zanimljivo je da je Hrvatski olimpijski odbor Ivicu Tucka nije uključio među kandidate za ovogodišnju titulu trenera godine usprkos tomu što je Tucak ove godine s pomlađenom reprezentacijom osvojio titulu prvaka Europe što je velika nepravda

FOTO: HINA

Iz kategorije: Sport