Datum objave: 06. Ožujak 2023

KICKBOXING: Šibenske kickboxerice Snježana Prgomet i Laura Lokas seniorske i juniorske prvakinje Hrvatske

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenske kickboxerice članice kickboxing kluba Dalmatino, Snježana Prgomet i Laura Lokas s prvenstva Hrvatske po K-1 pravilima koje je održano u Đakovu vratile su se kao seniorske i juniorske prvakinje Hrvatske. Na prvenstvu je nastupilo 244 natjecatelja iz 49 hrvatskih klubova, a za kickboxing klub Dalmatino nastupili su Snježana Prgomet u konkurenciji seniora, Bartul Dasović i Laura Lokas u konkurenciji juniora, te August Lambaša u konkurenciji starijih kadeta.
Snježana Prgomet, došla je na državno prvenstvo kao aktualna prvakinja Hrvatske i neprikosnovena favoritkinja koja je opravdala svoj renome i potvrdila svoju premoć, a najveći uspjeh koji je ujedno bio i najveće iznenađenje Prvenstva Hrvatske, napravila je Laura Lokas u kategoriji juniorki do 60 kg. Laura je u polufinalnom meču pobijedila protivnicu iz Zagreba, a u finalnom potpuno deklasirala aktualnu prvakinju Hrvatske. Uspjeh je tim veći jer je Lauri ovo bio prvi ulazak u ring, te nitko nije niti očekivao ovakvo nešto. Najviše iznenađuje to što je Laura još uvijek kadetkinja, dakle, tek dogodine postaje juniorka. Ona je ovim pobjedama izborila mjesto u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, ali se ne znamo hoće li moći nastupiti već na svjetskom prvenstvu u Istanbulu, jer nema dovoljno godina.

Srebrnu medalju je osvojio August Lambaša u kategoriji kadeta do 47 kg, a brončanu Bartul Dasović u kategoriji juniora do 63,5 kg.

Šibenske kickboxere nas Prvenstvu Hrvatske vodili su trener Damir Lambaša, svjetska i europska prvakinja Nives Radić i predsjednik kluba Darko Mikulandra.

Iz kategorije: Sport